Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Ruokaohjeiden päivitystyö HKScanille

Laakso, Jore (2024)

 
Avaa tiedosto
Laakso_Jore.pdf (3.391Mt)
Lataukset: 


Laakso, Jore
2024
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2024051010576
Tiivistelmä
Tämä toiminnallinen opinnäytetyö syntyi, kun HKScan oli päivittämässä keväällä 2024 ammattilaisille suunnattua verkkosivuaan. Työn tavoitteena oli päivittää reseptiikka uudelle verkkosivulle sopivaksi toimeksiantajan kriteerien mukaan annetussa aikataulussa. Reseptiikka analysoitiin sen käytettävyyden, toiminnallisuuden sekä ajankohtaisuuden osalta, huomioiden vastuullisuus, trendit sekä skaalautuvuus erilaisiin ammattikeittiöympäristöihin. Jokaiselle reseptille kirjoitettiin kuvaava ingressiteksti sekä ne sidottiin toisiinsa ennalta määritellyllä numerotunnisteella. Uudistettujen verkkosivujen kohderyhmänä ovat erilaiset ammattikeittiöt, joille HKScan haluaa tarjota inspiroivaa reseptiikkaa.

Opinnäytetyö muodostuu kahdesta toisiaan täydentävästä osasta, tietoperustasta sekä toiminnallisen osuuden kuvauksesta. Tietoperustan ensimmäinen osa koostuu kirjallisen viestinnän perusteista, verkkotekstien lainalaisuuksista, ingressitekstin kirjoittamisesta, hakukoneoptimoinnista sekä tekoälystä ja sen hyödyntämisestä majoitus- ja ravitsemisalalla. Tietoperustan toisessa osassa käsitellään ruokaohjeiden luomista, kehittämistä, vakiointia, vastuullisuutta reseptiikassa, trendejä ja tuotteen laatua. Toiminnallisen osuuden kuvauksessa käydään läpi prosessin lähtötilanne, kirjoitusprosessi jokaisen reseptin osalta sekä työn kuvaus ja lopputulos.

Opinnäytetyö toteutettiin kokonaisuudessaan maalis-huhtikuun välisenä aikana 2024 ja se tehtiin kotitoimistosta käsin hyödyntäen tietoperustaa sekä omaa ammattitaitoa. Ruokaohjeiden päivitystyölle oli ripeä aikataulu, ja se toteutettiin 28.3.–5.4.2024. välisenä aikana. Päivitystyötä tehdessä toimeksiantajaan oltiin yhteydessä aina tarvittaessa puhelimitse, sekä lisäksi pidimme Teamsin välityksellä alku-, väli- ja loppupalaverin. Opinnäytetyön tuotoksena syntyi laaja Excel-taulukko, jossa oli puhtaaksikirjoitettuna 297 reseptiä valmistusohjeineen sekä ingressiteksteineen valmiina siirrettäväksi uudelle verkkosivulle.

Opinnäytetyön tuotos täytti toimeksiantajan kriteerit, ja toimeksiantaja hyväksyi työn lopputuloksen, joten tuotosta voidaan pitää onnistuneena niillä määritellyillä laadullisilla mittareilla, jotka toimeksiantaja oli ennalta työlle asettanut. Olen myös itse tyytyväinen työn tulokseen, erityisesti omaan projektinhallintaan sekä aikataulutuksen suunnitteluun ja onnistumiseen. Työ valmistui huhtikuussa 2024.
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste