Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Tampereen ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Tampereen ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Johtamisen kehittäminen Kalevan Prisman ravintolamaailmassa : lean-johtamisen avulla

Söderholm, Oskari (2024)

 
Avaa tiedosto
Soderholm_Oskari.pdf (576.1Kt)
Lataukset: 


Söderholm, Oskari
2024
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2024051311234
Tiivistelmä
Tässä opinnäytetyössä pyrittiin selvittämään lean-johtamisen soveltuvuutta Kalevan Prisman ravintolamaailmaan, ja tarkemmin Pizza & Buffaan. Työssä kerrottiin laajemmin johtamisesta ravintola-alalla ja selvitettiin ravintolamaailman nykytilaa ja sen johtamistapaa. Teemahaastattelulla selvitettiin ravintolapäällikön omaa johtamistyyliä sekä oppeja, joita ravintolapäällikkö käyttää apunaan johtamisessa. Johtamistapa osoittautui olevan isolta osaltaan henkilöstöjohtamista haastattelun perusteella. Lean-johtamista verrattiin saatuihin vastauksiin ja pohdittiin, soveltuuko lean kyseessä olevaan ravintolamaailmaan.

Tutkimus osoitti, että lean on ravintola-alalla hyvin vieras johtamistapa. Ravintolapäällikön mielestä lean soveltuu paremmin teollisuusaloille. Opinnäytetyön perusteella lean-johtamista on kuitenkin mahdollista soveltaa nykyisen ravintolamaailman strategiaan leanille tyypillisten johtamistapojen kautta. Se vaatii kuitenkin henkilöstöltä sitoutumista uudenlaisiin toimintatapoihin. Kokonaisvaltaiseen lean-johtamiseen ei ole syytä lähteä, sillä lean ei teorian mukaan sovellu kokonaisuudessaan ravintola-alalle sen nykyisessä muodossaan.

Opinnäytetyön teoreettinen viitekehys koostuu Kalevan Prisman ravintolamaailman Pizza & Buffa -esittelystä, käytännön johtamisesta ravintola-alalla, tehokkaasta ja toimivasta liiketoiminnasta, johtamisen malleista sekä leanin historiasta ja sen nykyisestä muodosta palvelualoilla ja ravintola-alalla.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste