Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Jyväskylän ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Jyväskylän ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Ravintolakokin työn haasteet ja riskit työympäristössä

Lohman, Terhi (2014)

Avaa tiedosto
Lohman_Terhi.pdf (1.237Mt)
Lataukset: 


Lohman, Terhi
Jyväskylän ammattikorkeakoulu
2014
All rights reserved
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2014121720208
Tiivistelmä
Tutkimus sai alkunsa omakohtaisista kokemuksistani ravintolakeittiöissä sekä yleisistä keskusteluista ravintola-alan haasteellisista työoloista. Ongelmaa tarkasteltiin ammattikeittiöiden työoloihin vaikuttavien fyysisten ja psykososiaalisten riskien kartoituksen avulla, jonka pohjalta tutkimusongelmaksi nousi työturvallisuuden noudattamisen puutteellisuus. Tutkimuksen teoriapohja muodostui tutkimusympäristön perustiedoista sekä katsauksesta ravintola-alan lainsäädäntöön, joista tarkemmin paneuduttiin työturvallisuuslakiin.
Tutkimus toteutettiin laadullisella tutkimusotteella, joka on etnografinen. Tutkimuksessa oli aineistonkeruuseen kuuluvalla kenttätyöllä pääosa, jossa kartoitettiin ravintolakeittiön työympäristön ongelmakohtia. Muina menetelminä käytettiin avointa haastattelua, sekä aiheesta jo tehtyjä tutkimuksia. Tutkimuskysymystä lähestyttiin monien aineistojen yhtäaikaisella tarkastelulla, ja tulokset analysoitiin menetelmätriangulaatiolla kattavuuden ja luotettavuuden muodostamista varten.
Tutkimusmenetelmien avulla saadut tulokset kertoivat, että psykososiaaliset tekijät ovat huomattavasti isompi riski ravintolakokkien työympäristössä, kuin fyysiset tekijät. Tuloksista selvisi, että työsuojelutoiminta ja – valvonta ovat edelleen haasteena ravintola-alalla. Tutkimuksen johtopäätöksiä oli, että työturvallisuuslakia tulisi hie-nosäätää tarkemmaksi sekä velvoitteiden rajaus työpaikan kokoon mukaan tulisi poistaa. Tutkimuksen tulosten ja työturvallisuuslain pohjalta laadittiin työolojen tarkistuslista, jonka tavoite on parantaa työturvallisuuslain noudattamista ravintolakeittiöissä.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste