Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Demonstroivan ruokaelämystapahtuman järjestäminen The Box:ssa

Uotinen, Jenni (2024)

 
Avaa tiedosto
Uotinen_Jenni.pdf (2.679Mt)
Lataukset: 


Uotinen, Jenni
2024
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2024051512269
Tiivistelmä
Tämä toiminnallinen opinnäytetyö kertoo immersiivisen ruokaelämystapahtuman rakentamisesta The Box:iin keväällä 2024. Immersiivisyydellä tarkoitetaan uppoutumista toiseen ympäristöön. Opinnäytetyön toimeksiantaja on LAB8, joka on Haaga-Helian ammattikorkeakoulun palvelukokemusten laboratorio. The Box on yksi LAB8:n toiminnallinen osa, joka luo moniaistisia elämyksiä hyödyntämällä teknologisia elementtejä. Tapahtuman kohderyhmänä ovat kansainväliset vaihto-opiskelijat Institut Lyfe:stä. Tapahtuman ja opinnäytetyön idea syntyi, kun opinnäytetyön kirjoittajalle selvisi, ettei Institut Lyfe:ssä hyödynnetä The Box:in kaltaista tilaa.
Opinnäytetyö koostuu kahdesta osasta, tietoperustasta ja toiminnallisesta osiosta. Opinnäytetyön päätavoitteena on suunnitella ja toteuttaa immersiivinen ruokaelämystapahtuma The Box-tilaan. Alatavoitteena on perehtyä suomalaisiin raaka-aineisiin kasvuvyöhykkeiden kautta, ja luoda siitä maistelumenu. Lopputuloksena syntyy elämyksellinen ja opetuksellinen ruokatapahtuma.
Tietoperustassa käsitellään kahdessa pääluvussa suomalaista ruokakulttuuria ja moniaistista ruokaelämystapahtumaa. Ensimmäisessä pääluvussa suomalaista ruokakulttuuria tarkastellaan kasvuvyöhykkeiden, jokaisenoikeuksien ja arktisten olosuhteiden suunnalta. Luvussa kerrotaan myös ilmaston lämpenemisen vaikutuksista suomalaisiin raaka-aineisiin. Tietoperustan toisessa pääluvussa kerrotaan elämyksellisen tapahtuman rakentamisesta, perusaistien toimimisesta syömisen yhteydessä sekä menusuunnittelun perusteista ja ruokatuotannon laadunvalvonnasta.
Toiminnallisessa osiossa kerrotaan lähtökohdista tapahtuman idean taustalla, moniaistisen tapahtuman suunnittelu- ja toteutusprosesseista, menusuunnittelusta ja tapahtuman toteutumisesta. Tapahtuman ja menun suunnittelussa ja toteuttamisessa hyödynnettiin SWOT- analyysiä, Ganttin kaaviota ja Demingin laatuympyrää, sekä tämän opinnäytetyön tietoperustaa ja kirjoittajan ammattitaitoa. Tapahtuman toteutumisen laadullista onnistumista analysoidaan Webropolin avulla luotujen palautekyselyiden ja suullisten palautteiden perusteella. Opinnäytetyön lopuksi on kirjoittajan omaa pohdintaa ja jatkokehotuksia vastaavanlaisia tapahtumia varten.
Tapahtuman suunnittelu alkoi loppuvuodesta 2023, ja ajankohta oli huhtikuussa 2024. Opinnäytetyön kirjallinen osuus alkoi alkuvuodesta 2024, ja valmistui toukokuussa 2024. Opinnäytetyön päätavoite ja alatavoitteet saavutettiin. Tapahtuma voi toimia inspiraation lähteenä vaihto-opiskelijoille. Haaga-Helia ja Institut Lyfe voivat kehittää tulevaisuudessa yhteistyötä keskenään vastaavanlaisten tapahtumien avulla, opetuksen puitteissa.
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste