Pitopalvelun toteutettavuussuunnitelma
Turppa, Noora (2014)
Turppa, Noora
Seinäjoen ammattikorkeakoulu
2014
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2014121720227
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2014121720227
Tiivistelmä
Tämä työ on toteutettavuusselvitys. Työn tavoitteena oli saada tietoon toimeksiantajan liikeidean toteutuskelpoisuus. Työssä etsittiin yrityksen vahvuudet ja heikkoudet. Lopuksi työssä annetaan jatko-ohjeita toimeksiantajalle. Ohjeet perustellaan työn sisällössä.
Liikeidean toimivuus tutkittiin perehtymällä potentiaalisiin asiakasryhmiin, alan nykytilanteeseen sekä yrittäjän resursseihin. Tuotteet ja palvelut, kohdemarkkinat, yksilölliset hyödyt sekä riskit ja kustannukset tutkittiin työn sallimissa rajoissa.
Lopussa vedetään johtopäätökset työssä läpikäydyistä kohdista. Liikeideaa pidetään toimivana. Kyseinen liikeidea ei sinällään ole uusi keksintö, mutta yksityiskohdilla siitä on saatu persoonallinen ja kilpailijoista erottuva. Alalla vallitsevaa yleistä tilannetta pidettiin pitopalveluille suotuisampana kuin muille alan yrityksille. Yrityksen uskotaan sopivan mukaan kilpailuun alueella. Kilpailijoiden määrää pidettiin siedettävänä ja heidän painottuminensa muille osa-alueille koettiin mahdollisuutena.
Toimeksiantajalla uskottiin olevan riittävä kokemus niin ruokien valmistuksesta kuin tarjoilustakin. Suunnitelmia tuotteiden toteuttamiseksi sekä palveluista pidettiin toimivina. Kohdemarkkinat arvioitiin realistisesti, perehtyen alueen potentiaalisiin asiakkaisiin.
Johtopäätösten perusteella annettiin jatkotoimenpidesuositukset toimeksiantajalle. Riskien vähäisyys mahdollistaisi yrityksen perustamisen jo liiketoimintasuunnitelman hahmottelun jatkeena. Kuitenkin lisäselvitysehdotuksia annettiin, kuten asiakkaiden tarpeiden ja mielipiteiden selvitys palveluihin liittyen.
Liikeidean toimivuus tutkittiin perehtymällä potentiaalisiin asiakasryhmiin, alan nykytilanteeseen sekä yrittäjän resursseihin. Tuotteet ja palvelut, kohdemarkkinat, yksilölliset hyödyt sekä riskit ja kustannukset tutkittiin työn sallimissa rajoissa.
Lopussa vedetään johtopäätökset työssä läpikäydyistä kohdista. Liikeideaa pidetään toimivana. Kyseinen liikeidea ei sinällään ole uusi keksintö, mutta yksityiskohdilla siitä on saatu persoonallinen ja kilpailijoista erottuva. Alalla vallitsevaa yleistä tilannetta pidettiin pitopalveluille suotuisampana kuin muille alan yrityksille. Yrityksen uskotaan sopivan mukaan kilpailuun alueella. Kilpailijoiden määrää pidettiin siedettävänä ja heidän painottuminensa muille osa-alueille koettiin mahdollisuutena.
Toimeksiantajalla uskottiin olevan riittävä kokemus niin ruokien valmistuksesta kuin tarjoilustakin. Suunnitelmia tuotteiden toteuttamiseksi sekä palveluista pidettiin toimivina. Kohdemarkkinat arvioitiin realistisesti, perehtyen alueen potentiaalisiin asiakkaisiin.
Johtopäätösten perusteella annettiin jatkotoimenpidesuositukset toimeksiantajalle. Riskien vähäisyys mahdollistaisi yrityksen perustamisen jo liiketoimintasuunnitelman hahmottelun jatkeena. Kuitenkin lisäselvitysehdotuksia annettiin, kuten asiakkaiden tarpeiden ja mielipiteiden selvitys palveluihin liittyen.