Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Hämeen ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Hämeen ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt
  • Näytä viite

Lihavalmistekypsennysuunien ohjelmien kehittäminen ja dokumentointi

Raski, Martti (2014)

 
Avaa tiedosto
Martti_Raski.pdf (1.521Mt)
Lataukset: 


Raski, Martti
Hämeen ammattikorkeakoulu
2014
All rights reserved
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2014121820386
Tiivistelmä
Lihavalmistekypsennysuuneissa kypsennetään lihavalmisteita kuten ruo-kamakkaroita ja leikkelemakkaroita. Kypsennysuuneissa tuotteet keitetään kypsiksi ja lisäksi osa tuotteista savustetaan ennen keittämistä. Kypsen-nyksen jälkeen tuotteet siirretään jäähdytyskaappeihin jäähtymään. Tuot-teiden jäähdyttyä ne siirretään pakkaamoon, jossa tuotteet pakataan paket-teihin.

Tämän opinnäytetyönteettäjä on Saarioinen Oy ja työn kohteena oli Saari-oisten Valkeakosken tehdas. Työn tarkoituksena oli tutkia ja kehittää liha-valmistekypsennysuunien ohjelmia sekä dokumentoida nämä ohjelmat. Tavoitteena oli parantaa kypsennysuunien ohjelmia ja tutkia, eroavatko ohjelmat uunikohtaisesti. Työssä käytiin läpi kaikki kypsennysuunien oh-jelmat ja etsittiin niistä kehityskohteita. Kokonaiskuvan hahmottamiseksi työskenneltiin uuneilla yhdessä työntekijöiden kanssa.

Opinnäytetyön tekeminen vaati laajaa perehtymistä kypsennysprosessiin. Työssä tuodaan esille lihavalmisteiden tuotantoprosessi kokonaisuudessaan ja lisäksi paneudutaan tarkasti lihavalmisteen kypsennysprosessiin vaihe vaiheelta.

Ohjelmien parantamiseksi tehtiin jokaiseen uuniin lämpötilamittaukset, joilla selvitettiin kypsyvätkö tuotteet tasaisesti uuneissa. Lisäksi grillimak-karalle suoritettiin rakennemittauksia, joilla pyrittiin selvittämään, eroa-vatko grillimakkaran lohkeavuus ja rakenne kypsennysuunista riippuen.

Työn aikana kehitettiin kolme uutta ohjelmaa. Kehitetyt ohjelmat olivat pitkä pesuohjelma, savuisen lihavalmisteen ohjelma vajaalle uunille sekä juustoisen uunimakkaran ohjelma. Ohjelmista löydettiin myös poik-keavuuksia eri uunien kohdalla. Fessmann-uunien grillimakkara- ja A-luokan nakki -ohjelmat yhtenäistettiin samanlaisiksi.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste