Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Satakunnan ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Satakunnan ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Tekoälyn hyödyntäminen elintarviketeollisuuden tuotekehityksessä

Jokela, Jasmiina (2024)

Avaa tiedosto
Jokela_Jasmiina.pdf (978.1Kt)
Lataukset: 


Jokela, Jasmiina
2024
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2024061723551
Tiivistelmä
Tämän opinnäytetyön tarkoituksena oli tutkia tekoälyn käyttöä suomalaisissa elintarviketeollisuuden yrityksissä ja erityisesti niiden tuotekehityksessä. Pyrkimyksenä oli selvittää, kuinka laajasti tekoälyä hyödynnetään tällä hetkellä, millaisia mahdollisuuksia ja haasteita sen käyttöön liittyy. Opinnäytetyössä selvitettiin myös, millaisia tulevaisuuden näkymiä yrityksillä on tekoälyn hyödyntämisen suhteen.

Työn alussa käsiteltiin tutkimukseen liittyvää teoriaa. Teoriaosuudessa selvitettiin muun muassa mitä on tuotekehitys ja miten tuotekehitysprosessi etenee. Teoriaosuudessa tarkasteltiin myös tekoälyä, sen algoritmeja ja erilaisia tekoälysovelluksia.

Tutkimustulosten perusteella voidaan todeta, että vaikka tekoälyn käyttö elintarviketeollisuuden tuotekehityksessä on vielä suhteellisen uutta, monet yritykset ovat alkaneet tutkia sen mahdollisuuksia. Kyselyn vastausten perusteella suurin osa yrityksistä on vasta aloitusvaiheessa tekoälyn käytössä, mutta kiinnostus potentiaalia kohtaan on selvästi olemassa. Lisäksi havaittiin, että tekoälyn hyödyntäminen on suosituimmillaan ideointivaiheessa, mutta tulevaisuudessa sitä voitaisiin käyttää laajemmin esimerkiksi trendien ennustamisessa ja reseptien muokkaamisessa.
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste