Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Jyväskylän ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Jyväskylän ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Männynkävyn jatkojalostamisen mahdollisuudet

Vilén, Vasilisa (2024)

 
Avaa tiedosto
Vilen_Vasilisa.pdf (669.8Kt)
Lataukset: 


Vilén, Vasilisa
2024
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2024102126607
Tiivistelmä
Tutkimuksessa tutkittiin männynkävyn jatkojalostamisen potentiaalia luonnontuotteeksi Suomessa. Tutkimuksen taustalla oli kasvussa oleva kuluttajien kiinnostus terveellisiä ja luonnollisia tuotteita kohtaan. Männynkävyn potentiaalinen hyödyntäminen luonnontuotteena vastaisi tähän terveystrendiin. Tutkimuksen tavoitteena oli selvittää männynkävyn jatkojalostamisen mahdollisuudet luonnontuotteena ja arvioida sen potentiaalia tuoda uusia tuotteita Suomen elintarvikemarkkinoille.

Opinnäytetyön teoriaosuus käsitteli laajemmin luonnontuotealaa, mutta rajauksessa painotettiin männynkävyn käyttöä ja tuotiin esille esimerkkejä jo olemassa olevista männynkäpyä sisältävistä tuotteista.
Tutkimus toteutettiin kvalitatiivisena tutkimusmenetelmänä eli laadullisena tutkimuksena. Tutkimusaineisto koostui haastatteluista, jotka tehtiin viidelle valikoiduille elintarvike- ja luonnontuotealan asiantuntijoille. Haastattelun tukena käytettiin valmista kysymysrunkoa. Kysymykset valittiin siten, että niiden avulla voitiin kartoittaa männynkävyn käyttömahdollisuuksia, saatavuutta, jatkojalostuspotentiaalia ja markkinointinäkymiä sekä tunnistaa siihen liittyviä haasteita ja riskejä Suomessa.

Tutkimuksen tulokset osoittivat, että männynkävyn jatkojalostamisella on merkittävää potentiaalia elintarviketeollisuudessa Suomessa. Menestyminen markkinoilla edellyttää kuitenkin tarkkaa suunnittelua, tehokasta keräysverkostoa sekä investointeja tuotekehitykseen ja markkinointiin. Vaikka haasteita on, männynkävyn tulevaisuus luonnontuotteena nähtiin optimistisena, ja sen ekologisuus sekä uutuusarvo voivat olla merkittäviä vetovoimatekijöitä.
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste