Perehdytysopas ja tarkistuslista. Case : Leipomo Mummola, Espanja
Laaksonen, Petra (2024)
Laaksonen, Petra
2024
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2024102926970
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2024102926970
Tiivistelmä
Opinnäytetyön tavoitteena oli perehdytysoppaan ja tarkistuslistan luominen Leipomo Mummolaan, joka sijaitsee Espanjan Fuengirolassa. Leipomo Mummolasta puuttui perehdytysopas uusille harjoittelijoille ja työntekijöille. Toimeksiantajan toiveesta perehdytysoppaaseen lisättiin tarkistuslista.
Opinnäytetyössä käsitellään perehdytykseen, rekrytointiin, hyvään johtamiseen, lakeihin ja säädöksiin sekä työhönopastukseen liittyviä asioita.
Tässä toiminnallisessa opinnäytetyössä käytettiin laadullisen tutkimuksen menetelmiä. Menetelminä käytettiin sekä haastatteluja että havainnointia. Haastatteluissa haastateltiin työntekijöitä ja Leipomo Mummolan omistajia. Haastattelut suoritettiin pääosin puolistrukturoituna eli kaikille haastateltaville oli samat kysymykset. Havainnointia käytettiin keittiölaitteiden käytön ja työvaiheiden seuraamiseen. Lisäksi työvaiheet valokuvattiin perehdytysopasta varten.
Lopputuloksena saatiin haastattelujen ja havainnointien avulla kattava perehdytysopas, joka sisältää kuvia keittiölaitteista ja työvaiheista. Perehdytysoppaaseen tuli lisäksi tarkistuslista. Perehdytysoppaasta löytyy lisäksi yksityiskohtaista tietoa Espanjasta ja erilaisia kulttuurivinkkejä vapaa-ajalle.
Opinnäytteen perehdytysopas sisältää salassa pidettäviä tietoja, mutta tarkistuslista jää julkiseksi tiedoksi.
Opinnäytetyössä käsitellään perehdytykseen, rekrytointiin, hyvään johtamiseen, lakeihin ja säädöksiin sekä työhönopastukseen liittyviä asioita.
Tässä toiminnallisessa opinnäytetyössä käytettiin laadullisen tutkimuksen menetelmiä. Menetelminä käytettiin sekä haastatteluja että havainnointia. Haastatteluissa haastateltiin työntekijöitä ja Leipomo Mummolan omistajia. Haastattelut suoritettiin pääosin puolistrukturoituna eli kaikille haastateltaville oli samat kysymykset. Havainnointia käytettiin keittiölaitteiden käytön ja työvaiheiden seuraamiseen. Lisäksi työvaiheet valokuvattiin perehdytysopasta varten.
Lopputuloksena saatiin haastattelujen ja havainnointien avulla kattava perehdytysopas, joka sisältää kuvia keittiölaitteista ja työvaiheista. Perehdytysoppaaseen tuli lisäksi tarkistuslista. Perehdytysoppaasta löytyy lisäksi yksityiskohtaista tietoa Espanjasta ja erilaisia kulttuurivinkkejä vapaa-ajalle.
Opinnäytteen perehdytysopas sisältää salassa pidettäviä tietoja, mutta tarkistuslista jää julkiseksi tiedoksi.