Catering Studion työturvallisuussuunnitelma
Vatka, Sofia; Kahi, Anni (2024)
Vatka, Sofia
Kahi, Anni
2024
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2024110427319
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2024110427319
Tiivistelmä
Opinnäytetyö on tehty Tampereen ammattikorkeakoulun Catering Studio Living Labille eli CS:lle, joka toimii palveluliiketoiminnanopiskelijoiden oppimisympäristönä. Siellä järjestetään erilaisia tilaisuuksia. CS:lla on kaksi keittiötä sekä ravintolasali. Opinnäytetyön aihe lähti CS:n tarpeesta luoda työturvallisuusopas.
Opinnäytetyö on toiminnallinen kehittämistyö, jonka tavoitteena on luoda työturvallisuusopas sekä opastusvideo CS:lle. Työllä parannetaan tietoisuutta työturvallisuudesta sekä työhyvinvoinnista. Aihetta on tarkasteltu CS:n managerin, opiskelijoiden sekä turvallisuuspäällikön näkökulmista.
Opinnäytetyön teoreettisessa osiossa käsitellään työturvallisuutta yleisesti, lainsäädäntöä, työhyvinvointia sekä riskienhallintaa sekä niiden analysoimista. Teorian, havainnoinnin, kyselyiden sekä haastatteluiden pohjalta lähdettiin luomaan työturvallisuusopasta ja opastusvideota. Tuotoksien luomisessa käytettiin myös tutkimusmenetelmistä saatuja tuloksia.
Tutkimusmenetelminä käytettiin havainnointia, kyselyitä sekä haastatteluja. Opinnäytetyöntekijät toteuttivat havainnoinnin. Kyselyt luotiin eri vuosiluokilla oleville restonomiopiskelijoille. Opinnäytetyöhön haastateltiin kolmea eri henkilöä, CS:n manageria, 3. vuoden restonomiopiskelijaa sekä turvallisuuspäällikköä. Tavoitteena oli luoda työturvallisuusopas sekä oppaan lisäksi työturvallisuuteen opastusvideo.
Tutkimusmenetelmien avulla saatiin tuloksia, kuten riskejä, opiskelijoiden kokemuksia ilmapiiristä ja CS:n nykytilasta. Tuloksia hyödynnettiin oppaan kokoamisessa sekä opastusvideossa. Työn tuotoksissa hyödynnettiin myös opiskelijoilta saatuja kehitysehdotuksia. Videon katsominen voi olla mielenkiintoisempaa opiskelijalla kuin lukeminen.
Opinnäytetyö on toiminnallinen kehittämistyö, jonka tavoitteena on luoda työturvallisuusopas sekä opastusvideo CS:lle. Työllä parannetaan tietoisuutta työturvallisuudesta sekä työhyvinvoinnista. Aihetta on tarkasteltu CS:n managerin, opiskelijoiden sekä turvallisuuspäällikön näkökulmista.
Opinnäytetyön teoreettisessa osiossa käsitellään työturvallisuutta yleisesti, lainsäädäntöä, työhyvinvointia sekä riskienhallintaa sekä niiden analysoimista. Teorian, havainnoinnin, kyselyiden sekä haastatteluiden pohjalta lähdettiin luomaan työturvallisuusopasta ja opastusvideota. Tuotoksien luomisessa käytettiin myös tutkimusmenetelmistä saatuja tuloksia.
Tutkimusmenetelminä käytettiin havainnointia, kyselyitä sekä haastatteluja. Opinnäytetyöntekijät toteuttivat havainnoinnin. Kyselyt luotiin eri vuosiluokilla oleville restonomiopiskelijoille. Opinnäytetyöhön haastateltiin kolmea eri henkilöä, CS:n manageria, 3. vuoden restonomiopiskelijaa sekä turvallisuuspäällikköä. Tavoitteena oli luoda työturvallisuusopas sekä oppaan lisäksi työturvallisuuteen opastusvideo.
Tutkimusmenetelmien avulla saatiin tuloksia, kuten riskejä, opiskelijoiden kokemuksia ilmapiiristä ja CS:n nykytilasta. Tuloksia hyödynnettiin oppaan kokoamisessa sekä opastusvideossa. Työn tuotoksissa hyödynnettiin myös opiskelijoilta saatuja kehitysehdotuksia. Videon katsominen voi olla mielenkiintoisempaa opiskelijalla kuin lukeminen.