Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Tampereen ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Tampereen ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Ravintoloiden ruokatuotantoprosessien hävikin hallintaopas

Virta, Kasper; Salanto, Aleksi (2024)

 
Avaa tiedosto
Salanto_Virta.pdf (1.158Mt)
Lataukset: 


Virta, Kasper
Salanto, Aleksi
2024
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2024112830814
Tiivistelmä
Vastuullisuus ja ympäristön hyvinvointi ovat tärkeitä ja ajankohtaisia aiheita niin yritysten, yhteiskunnan kuin yksilöidenkin keskuudessa. Yrityksiltä odotetaan yhä enemmän vastuullisuutta, ja tämä näkyy erityisesti vaatimuksina kestävän liiketoiminnan kehittämisessä. Tämä opinnäytetyö keskittyy ravintoloiden ruokatuotannonprosessin aiheuttamaan jätteen ja hävikin hallintaan sekä siihen, miten näitä voidaan vähentää tehokkaasti. Kiertotalouden periaatteet ovat keskeisessä roolissa auttamassa hävikin hallintaa ja resurssien säästämistä. Opinnäytetyön päätavoitteena on luoda ravintoloille käytännönläheinen opas, jonka avulla voidaan vähentää jätettä ja hävikkiä.

Vastuullisuus tuo yrityksille merkittävän kilpailuedun, joka auttaa houkuttelemaan sekä uusia asiakkaita että työntekijöitä. Työn osana valmistetaan myös posteri, joka keskittyy työntekijöiden arjessa tekemiin pieniin, mutta tärkeisiin toimenpiteisiin kestävän kehityksen edistämiseksi. Vaikka muutokset olisivat pieniä, niiden vaikutus voi olla huomattava sekä taloudellisesta että ekologisesta näkökulmasta.

Tutkimusmenetelminä käytettiin anonyymejä haastatteluja ja havainnointia. Havainnoinnit toteutettiin Tampereen ammattikorkeakoulun Catering Studio Living Labissä, jossa seurattiin sekä restonomiopiskelijoiden että ulkopuolisen yrityksen toimintaa keittiössä. Havainnoista tehtiin muistiinpanoja, ja aiheesta käytiin keskusteluja osallistujien kanssa. Teoriaosuus perustuu sekä opintojen aikana hankittuun osaamiseen että laajaan lähdemateriaaliin, joka tukee kestävän kehityksen aiheiden käsittelyä.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste