Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Tampereen ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Tampereen ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Pitovoimatekijät Tampereen ravintolatoiminnassa

Jokela, Sonja (2024)

Avaa tiedosto
Jokela_Sonja.pdf (608.5Kt)
Lataukset: 


Jokela, Sonja
2024
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2024112830947
Tiivistelmä
Tässä opinnäytetyössä selvitettiin minkälaisia pitovoimatekijöitä Tampereen ravintolatyöntekijät toivovat, jotta heidän sitoutuneisuutensa työpaikkaa kohtaan kasvaisi. Tutkimuskysymyksinä olivat kuinka paljon työntekijät ovat miettineet työpaikan tai alanvaihtoa, mikä saisi heidät pysymään työpaikoissaan ja mitä työpaikat tekevät pitovoiman ylläpitämiseksi. Tutkimus haluttiin rajata Tampereen alueen ravintoloihin.

Tutkimuksen teoria muodostettiin ravintola-alan tilasta ja pitovoimaan vaikuttavista tekijöistä. Ravintola-alan tilaa koskevassa teoriassa käsiteltiin ravintola-alan työllisyystilannetta ja Tampereen alueen ravintolatoimintaa. Pitovoimaa koskevassa teoriassa käsiteltiin tärkeimmät pitovoimaan vaikuttavat tekijät. Tutkimusmenetelminä käytettiin määrällistä ja laadullista tutkimusta. Määrällinen tutkimus kohdistui Tampereen ravintolatyöntekijöihin ja se suoritettiin sähköisenä kyselytutkimuksena. Sähköiseen kyselyyn vastasi 42 henkilöä. Kyselyn avoimenkysymyksen vastauksien jäsentelyssä hyödynnettiin Flinga-sovellusta. Laadullinen tutkimus kohdistui Tampereella toimiviin ravintola-alan yrityksiin ja se suoritettiin strukturoituna sähköisenä haastatteluna. Haastateltaviksi saatiin kaksi erilaisen ravintolatoimintaa harjoittavan yrityksen johtotehtävissä toimivaa henkilöä.

Tutkimuksen tuloksista selviää, että ravintolatyöntekijät ovat miettineet alan- ja/tai työpaikanvaihtoa, mutta lähtökohtaisesti he ovat tyytyväisiä nykyisiin työpaikkoihinsa. Vastaajat arvostavat eniten työpaikoissa hyvää työilmapiiriä ja vähiten hyvää palkitsemisjärjestelmää. Ravintola-alan yritysten haastatteluissa korostuu yhteisiksi teemoiksi halu pitää kiinni hyvästä henkilöstöstä, henkilöstön vaihtuvuuden pienuus ja työtyytyväisyyden seuranta. Tulosten perusteella voidaan todeta yritysten vastaavan hyvin työntekijöiden toivomiin pitovoimatekijöihin.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste