Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Tampereen ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Tampereen ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Korkeakouluopiskelijoiden vastuullisuuskäyttäytyminen kampusruokailussa : Opiskelijaravintola Campusravita Oy kuluttajatutkimus

Pietilä, Eerika; Sallinen, Vera (2024)

 
Avaa tiedosto
Pietila_Sallinen.pdf (870.8Kt)
Lataukset: 


Pietilä, Eerika
Sallinen, Vera
2024
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2024112931270
Tiivistelmä
Vastuullisuus on merkittävä arvo, joka korostuu niin yksilöiden kuin organisaatioiden toiminnassa. Vastuullisuus tarkoittaa kestävien ja eettisten periaatteiden noudattamista päätöksenteossa ja toiminnassa. Tavoitteena on vähentää kuluttajien toimesta syntyviä ympäristövaikutuksia, kuten hiilijalanjälkeä sekä ruokahävikkiä ja edistää sosiaalista oikeudenmukaisuutta.

Opinnäytetyön toimeksiantajana toimi Campusravita Oy. Opinnäytetyö toteutettiin toimeksiantajan käytännön työelämätarpeesta. Opinnäytetyön tavoitteena oli tutkia Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijoiden vastuullisuuskäyttäytymistä opiskelijaruokailussa. Opinnäytetyössä selvitettiin, onko tämänhetkinen tarjonta Campusravita Oy:n tarjoamassa opiskelijaruokailussa opiskelijoiden mielestä vastuullista ja onko vastuullisuus tarpeeksi esillä. Opinnäytetyön tutkimuskysymyksenä oli ”Kuinka vastuullisuus ohjaa asiakkaan ruokavalintoja opiskelijaruokailussa?”.

Opinnäytetyö toteutettiin tutkimuksellisena kehittämistyönä. Tutkimusmenetelminä opinnäytetyössä käytettiin haastatteluja sekä sähköistä kyselylomaketta. Työn teoreettinen tausta muodostettiin perehtymällä vastuullisuuteen, kestävään kehitykseen, ruokahävikin vähentämiseen ja ympäristövaikutuksiin ravintola-alalla. Yhtenä teoriaviitekehyksen osana tutkittiin Kelan asettamia vaatimuksia korkeakouluopiskelijoiden opiskelijaruokailulle. Tutkimuksellinen osuus opinnäytetyöstä toteutettiin syksyllä 2024.

Tutkimustuloksien mukaan suurin osa opiskelijoista ei ole kiinnostunut vastuullisista ruokailutottumuksista, mikä voi johtua tiedon puutteesta. Vastuullisuuden eri ulottuvuudet, kuten ympäristöystävällisyys, hävikin vähentäminen ja eettiset valinnat, eivät välttämättä ole opiskelijoille riittävän tuttuja. Tämän vuoksi on tärkeää lisätä tiedottamista ja tehdä vastuullisuudesta helpommin ymmärrettävää ja lähestyttävää. Kehittämisehdotukset toimeksiantajalle sisältävät viestinnän tehostamista vastuullisuudesta, kotimaisista raaka-aineista ja ruokahävikistä. Lisäksi esiin nousivat haasteet ruoan riittävyydestä, ruoan maun ja ulkonäön tasalaatuisuudesta, ruokailuaikojen porrastuksesta sekä asiakaspalvelun laadusta.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste