Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Tampereen ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Tampereen ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Tampereen ravintoloiden työhyvinvoinnin kartoitus

Hokkanen, Aleksis; Suomi, Tuomas (2024)

 
Avaa tiedosto
Hokkanen_Suomi.pdf (843.3Kt)
Lataukset: 


Hokkanen, Aleksis
Suomi, Tuomas
2024
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2024120231877
Tiivistelmä
MuotoMatkailu- ja ravintola-ala on keskeisessä roolissa suomen kulttuurin edistämisessä, matkailun kehittämisessä sekä kotimaisen maanviljelyn ja ruokatuotannon tukemisessa. Ala työllistää myös merkittävän osan nuoremmasta sukupolvesta, mikä tekee siitä monin tavoin vaikuttavan ja vastuullisen toimialan Suomessa. Vastuullinen liiketoiminta kattaa sisäänsä myös hyvät työolot ja työntekijöiden tarpeiden huomioimisen, joita tässä opinnäytetyössä lähdettiin kartoittamaan.

Opinnäytetyö nostaa esille rajatun alueen, Tampereen kaupungin, ravintoloiden työntekijöiden työhyvinvoinnin tilaa. Työhyvinvoinnin kartoituksen ohessa esille tahdottiin tuoda mahdollisia ongelmakohtia, joita voidaan tuoda ilmi työpaikan sisäisessä keskustelussa.

Tutkimusta varten luotiin kyselylomake, joka koostui kahdestakymmenestä monivalintakysymyksestä ja kolmesta avoimesta kysymyksestä. Kyselyyn vastanneet työntekijät jaoteltiin kuuteen eri pääryhmään, sen mukaan minkälaisessa ravintolamallissa he työskentelevät. Kyselyyn vastasi yhteensä 103 ravintola-alan työntekijää.

Opinnäytetyössä pyrittiin luomaan kokonaiskuva saadusta datasta, sekä tekemään suoraviivaisia johtopäätöksiä tämänhetkisestä työhyvinvoinnin tilasta Tampereen alueen ravintoloissa. Samalla vertailtiin miten ravintolamallit eroavat toisissaan työhyvinvoinnin saralla, nostetiin esille toistuvia ongelmakohtia sekä pohditaan keinoja, joilla ongelmakohtia voidaan lähteä ratkaisemaan ravintola-alan toimijoiden toimesta.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste