Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Lapin ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Käyttörajattu kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Lapin ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Käyttörajattu kokoelma)
  • Näytä viite

Hyvä maku ei maksa, mauttomuus maksaa : reseptien kehittäminen Antell-ravintoloissa

Paulavirta, Annamari (2024)

 
Avaa tiedosto
Paulavirta_Annamari.pdf (2.967Mt)
Lataukset: 

Rajattu käyttöoikeus / Restricted access / Tillgången är begränsad
Paulavirta, Annamari
2024
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2024113031517
Tiivistelmä
Toiminnallisen opinnäytetyön tavoitteena oli auttaa tuotekehitystä korjaamaan mahdollisimman monta käytössä olevia reseptejä luotettavimmiksi ja toimivimmiksi. Työn toimeksiantajana oli Antell Oy, jossa oli havaittu käytössään olevissa resepteissä puutteita ja epäluotettavuutta. Opinnäytetyön tietoperusta kattaa tuotannonohjauksen, tuotekehityksen sekä reseptien vaikutuksen ravintoloiden liikevaihtoon ja henkilöstön työhyvinvointiin. Työn tehtävänä oli epäluotettavien reseptien tunnistaminen, korjausehdotusten tekeminen ja niiden testaaminen lounasvalmistuksessa.

Työssä käytettiin kehittämismenetelminä muun muassa reseptien tarkistamista ja muokkaamista, erityisesti lounaan valmistuksen yhteydessä. Lähestymistapa oli toiminnallinen, ja työskentely keskittyi reseptien kehittämiseen ja korjaamiseen optimaalisiksi. Tavoitteena oli korjata mahdollisimman monta epäluotettavaa reseptiä yhteistyössä muiden ravintoloiden kanssa. Epäluotettaviin resepteihin kirjattiin puutteet, korjaukset ja kehitysehdotukset, jotka lähetettiin tuotekehitykseen. Reseptit korjattiin käytännössä lounasvalmistuksen yhteydessä, jolloin korjauksia voitiin testata ja säätää reaaliajassa.

Tämä lähestymistapa tarjoaa mahdollisuuden kokeilla ja kehittää reseptejä joustavasti ja tehokkaasti. Korjauksia ja parannuksia voidaan tehdä jatkuvasti, ja tuotekehitykselle voidaan antaa tarkasti perusteltuja ehdotuksia, jotka parantavat reseptien luotettavuutta ja laatua

Opinnäytetyön lopputuotteena syntyneet korjatut reseptit jäävät ravintoloiden käyttöön, mikä mahdollistaa niiden hyödyntämisen käytännön työssä. Reseptien optimointi perustui käytännön kokeiluihin ja palautteeseen, mikä parantaa ruoan laatua ja valmistuksen tehokkuutta.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Käyttörajattu kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste