Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Seinäjoen ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Seinäjoen ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Lounasravintolan nykytila-analyysi liiketoimintasuunnitelman perustana

Riihiluoma, Karoliina (2024)

 
Avaa tiedosto
Riihiluoma_Karoliina.pdf (938.6Kt)
Lataukset: 


Riihiluoma, Karoliina
2024
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2024120232097
Tiivistelmä
Opinnäytetyöntekijän tavoitteena on tietyn ravintola-alan yrityksen ostaminen lähitulevaisuudessa. Tässä työssä perehdytään yrityksen perustamis- ja ostamisprosessiin sekä tehdään huolellinen pohjatyö liiketoimintasuunnitelmaa varten tutkimalla tarkasteltavan yrityksen nykytilaa. Tavoitteena oli saada esille yrityksen hiljaista tietoa, ottaa selvää kilpailijaympäristöstä, asiakassegmenteistä, brändin nykytilasta sekä yrityksen toiminnan riskeistä. Kirjanpitoon, hinnoitteluun ja laskelmiin liittyvät liiketoimintasuunnitelman osat rajattiin työn ulkopuolelle.
Yrityksen toimintaympäristöä tutkittiin havainnoimalla kilpailijoiden toimintaa. Lisäksi yrityksen jo olemassa oleville asiakkaille tehtiin kyselytutkimus asiakassegmenttien selville saamiseksi. Opinnäytetyössä tarkasteltavan ravintolan henkilöstölle järjestettiin työpaja, jossa käsiteltiin päivittäiseen toimintaan, yrityksen maineeseen sekä henkilöstöön liittyviä riskejä. Lisäksi pohdittiin yrityksen brändikuvaa ja käytiin läpi asiakaskyselyn tuloksia. Työpajan jälkeen henkilöstölle laadittiin työhyvinvointiin liittyvä lyhyt kysely, jonka avulla pyrittiin saamaan esiin henkilöstöriskejä. Opinnäytetyössä tehtiin haastattelu ravintolan nykyiselle yrittäjälle hiljaisen tiedon esiin saamiseksi.
Työn avulla saatiin tuotettua ne tiedot, joiden pohjalle liiketoimintasuunnitelmaa voidaan rakentaa. Opinnäytetyön avulla yrityksen ostamisprosessi on helpompi hahmottaa. Kilpailijoita havainnoimalla saatiin kirkastettua omaa liikeideaa ja kilpailuetuja. Kyselyn tuloksena asiakkaat on mahdollista jakaa segmentteihin. Työpajassa tuotettiin runsaasti materiaalia niin riskienhallintaa kuin brändinkin rakentamista varten ja henkilöstökyselyn tulosten avulla myös henkilöstöriskit hahmottuivat. Työn ansiosta hiljaista tietoa saatiin näkyväksi niin yrittäjän haastattelun, osallistavan työpajan kuin henkilöstökyselynkin avulla. Haastattelusta saatiin tärkeää tietoa yrityksestä sekä yrittäjyydestä.

Opinnäytetyö sisältää liikesalaisuuksia ja tämän vuoksi osa työstä salataan.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste