Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Yrkeshögskolan Novia
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Yrkeshögskolan Novia
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

IMPACT OF COCOA FARMING PRACTISES ON BIODIVERSITY IN GHANA

Sarpong, William (2004)

Avaa tiedosto
Sarpong_William.pdf.pdf (846.2Kt)
Lataukset: 


Sarpong, William
2004
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2024121837248
Tiivistelmä
This thesis examines the effects of cocoa farming practices on biodiversity in Ghana. It focuses on the health of soil, loss of habitat and ecological balance within the cocoa farming areas. With the use of secondary data from journals, government reports and international reports and also data from primary sources from selected cocoa farmers. The study indicates the environmental obstacle associated with cocoa faming. The findings of the research show that common practices, such as deforestation and monoculture, plays much role in soil degradation and decrease in native species, affecting the whole ecosystem’s health. However, there is reasonable willingness among the farmers to adopt sustainable farming practices if being given enough support such as training and financial support. Enforcing strict environmental policies, encouraging agroforestry and collaboration among cocoa farming stakeholders, government and NGOs were recommended to combat the impact of cocoa farming practices on biodiversity. The thesis also outlines the need to use a multifaceted method to foster a sustainable industry that accepts both biodiversity and economic goals in Ghana. The study was conducted in the Western North part of Ghana, in a cocoa farming community called Sefwi Wiawso which produces about 2/3 of Ghana’s cocoa production.
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste