Kausiravintolan ruokatuotteiden myyntien arviointi menuanalyysiin pohjautuen
Tikkanen, Henrik (2025)
Tikkanen, Henrik
2025
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-202502072512
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-202502072512
Tiivistelmä
Opinnäytetyössä analysoidaan Kasavana-Smith -mallin pohjalta kausiravintolan a’la carte -ruokalistan myyntejä. Työn teoriaosuus käsittää ravintolaliiketoiminnan kannattavuuden perusteet, hinnoittelun vaihtoehdot ja työssä käytetyn menuanalyysin teorian.
Työn toiminnallinen osuus kuvaa ensin myydyimmän tuotteen kehitysprosessin ja yksityiskohtaiset teoreettiset hinnoittelulaskelmat. Sen jälkeen kuvaan menuanalyysin toteuttamiseen tarvittavan teknisen prosessin askeleittain.
Analyysin toteuttamisen ja tuotteiden luokittelun jälkeen kerron tietopohjaan perustuvat kehitysvaihtoehdot ja tarjoan niihin myös oman näkemykseni parhaista kehitysvaihtoehdoista. Viimeinen luku käsittelee opinnäytetyön prosessia, uusia tutkimusmahdollisuuksia ja ajatuksia menuanalyysin tulevaisuudesta.
Työn toiminnallinen osuus kuvaa ensin myydyimmän tuotteen kehitysprosessin ja yksityiskohtaiset teoreettiset hinnoittelulaskelmat. Sen jälkeen kuvaan menuanalyysin toteuttamiseen tarvittavan teknisen prosessin askeleittain.
Analyysin toteuttamisen ja tuotteiden luokittelun jälkeen kerron tietopohjaan perustuvat kehitysvaihtoehdot ja tarjoan niihin myös oman näkemykseni parhaista kehitysvaihtoehdoista. Viimeinen luku käsittelee opinnäytetyön prosessia, uusia tutkimusmahdollisuuksia ja ajatuksia menuanalyysin tulevaisuudesta.