Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt
  • Näytä viite

Varastonhallinnan merkitys ja sen taloudelliset vaikutukset Hesburger Kouvolan ravintolatoimintaan

Laitinen, Toni (2025)

 
Avaa tiedosto
Laitinen_Toni.pdf.pdf (605.3Kt)
Lataukset: 


Laitinen, Toni
2025
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-202503113969
Tiivistelmä
Tämän opinnäytetyön tavoitteena oli tutkia varastonhallinnan merkitystä, ja
sen taloudellisia vaikutuksia ravintolatoiminnassa Hesburger Kouvolan näkö
kulmasta. Työssä pyrittiin analysoimaan varastonhallintaprosessien nykytilaa,
tunnistamaan kehityskohteita sekä laatimaan konkreettisia toimenpide-ehdo
tuksia, joilla varastonhallintaa voidaan tehostaa ja taloudellista tulosta paran
taa. Painopisteinä olivat hävikin vähentäminen, kustannusten optimointi ja re
surssien hallinta, mitkä ovat keskeisiä tekijöitä ravintolan kilpailukyvyn sekä
asiakastyytyväisyyden parantamisessa.

Tutkimus koostuu teoreettisesta viitekehyksestä ja empiirisestä osuudesta.
Empiirinen osio toteutettiin laadullisena tapaustutkimuksena, jossa tutkimus
menetelmänä käytettiin teemahaastatteluja. Haastatteluihin osallistui muiden
Hesburger-ravintoloiden päälliköitä, joiden asiantuntemus tarjosi monipuolisen
näkökulman varastonhallintaprosesseihin. Saatujen tutkimustulosten perus
teella pyrittiin tunnistamaan toimeksiantajan varastonhallintaprosesseihin liitty
viä kehityskohteita ja laatimaan konkreettisia toimenpide-ehdotuksia niiden te
hostamiseksi.

Tulokset osoittivat, että tehokas varastonhallinta on ratkaiseva tekijä ravinto
lan taloudellisessa menestyksessä. Säännölliset inventoinnit, tarkat varastokir
jaukset ja henkilöstön jatkuva koulutus olivat avainasemassa hävikin hallin
nassa ja kustannusten optimoinnissa. Lisäksi varastonhallintatyökalujen pa
rempi hyödyntäminen sujuvoittaa toimintaa ja vähentää virheiden määrää
merkittävästi.

Tutkimuksen perusteella voidaan todeta, että tehokkaasti toteutettu varaston
hallinta tarjoaa merkittäviä hyötyjä toimeksiantajalle. Tutkimustulosten avulla
laatimat toimenpide-ehdotukset toisivat yritykselle merkittäviä parannuksia toi
minnan tehokkuuteen, hävikin hallintaan ja kustannusten optimointiin. Näiden
toimenpiteiden avulla yritys voi parantaa taloudellista tulostaan, vahvistaa kil
pailukykyään ja luoda kestävämmän pohjan pitkän aikavälin menestykselle.
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste