Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Mikkelin ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Mikkelin ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt
  • Näytä viite

Kohti onnistunutta ravitsemushoitoa. Ravitsemuskansio palvelutalo Karpalokotiin.

Kero, Riitta (2014)

 
Avaa tiedosto
opna_kero_valmis.pdf (10.78Mt)
Lataukset: 


Kero, Riitta
Mikkelin ammattikorkeakoulu
2014
All rights reserved
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201504094093
Tiivistelmä
Tämän opinnäytetyön tarkoituksena on ollut tuottaa palvelutalo Karpalokotiin ravitsemuskansio käytännöntyön tueksi sekä perehdytyksen apuvälineeksi. Opinnäytetyön keskeisin tavoite on saada Karpalokodin asiakkaiden ravitsemushoito hoitohenkilökunnan toiminnan osalta vastaamaan ikääntyneiden ravitsemussuosituksia sekä nostaa ravitsemusnäkökulmaa vielä keskeisemmäksi osaksi asiakkaiden koko-naishoitoa.

Palvelutalossa asiakkaiden laadukkaan ravitsemushoidon toteuttamisessa on haasteita, jotka liittyvät muun muassa ikääntyneiden ruokahaluun ja ruokailuun, mahdollisuuksiin toimia riittävän yksilöllisesti asiakkaiden tarpeet huomioiden sekä tiedonkulkuun eri tahojen välillä. Yhtenä keinona vastata näihin haasteisiin on vahvistaa hoitohenkilökunnan ravitsemusosaamista kokoamalla Karpalokodin asiakkaiden ravitsemushoidossa tarvittava keskeinen tieto ja ohjeet yksiin kansiin.

Kyseessä on toiminnallinen opinnäytetyö, jossa on hyödynnetty Jämsän ja Mannisen (2000) osaamisen tuotteistamisen prosessia. Opinnäytetyön eteneminen kuvataan viiden prosessivaiheen kautta tuoden prosessiin tukeutuen esille niitä asioita, jotka ravitsemuskansion tuottamisessa ovat olleet keskeisiä. Opinnäytetyön ideavaiheeseen liittyi tutkimuksellinen selvitys, joka tarkoitti kuuden Karpalokodin hoitajan ryhmäteemahaastattelua. Teemahaastattelun tarkoituksena oli selvittää, mihin Karpalokodin asiak-kaiden ravitsemushoitoon liittyen henkilökunta koki tarvitsevansa lisätietoa ja ohjeita. Aineisto analysoitiin teemoittelua ja tyypittelyä käyttäen.

Opinnäytetyön tuotoksena syntyi ravitsemuskansio, jonka sisältö pohjautuu haastatteluaineistosta teemoittelun kautta nousseisiin aihealueisiin. Ravitsemushoidon kehittämiseen liittyen kansioon on laadittu testaa osaamisesi -testi, jonka 14 kysymyksen avulla työntekijä voi itsenäisesti testata oman osaamisensa ravitsemuskansion sisällöstä. Myös uudistettu päivittäistavaratilauslomake, erilaiset Karpalokodin käyttöön tarkoitetut omat ohjeet, kuten ohje ateriatilauksen tekoon sekä ravitsemusyhdyshenkilötoiminnasta sopiminen ovat konkreettisia opinnäytetyön kehittämistuloksia.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste