Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Turun ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Turun ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Oluen mikrobiologinen laadunvarmistus : menetelmän kehittäminen Kupittaa Campus Brewerille

Peltonen, Iiro (2025)

 
Avaa tiedosto
Peltonen_Iiro.pdf (6.300Mt)
Lataukset: 


Peltonen, Iiro
2025
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2025052214775
Tiivistelmä
Opinnäytetyön aiheena on oluen mikrobiologisen laadun määrittäminen ja menetelmäohjeen laatiminen viljelymenetelmän avulla. Kirjallisuusosiossa käsitellään oluen mikrobiologiaa, olutta pilaavia mikrobeja, olueen liittyvää lainsäädäntöä sekä menetelmäohjeessa käytettävien menetelmien toimintaperiaatteita.

Opinnäytetyön tavoitteena oli kehittää menetelmäohje oluen laadunvarmistukseen Kupittaan Campus Brewery -panimolle. Työn tarkastelun kohteena olivat panimossa tölkitetyt oluet, joista otettiin näytteitä varmistamaan varastoitujen oluiden myyntikelpoisuus. Työ keskittyi maljakasvatusmenetelmään, joka on yksinkertainen, mutta edellyttää tarkkoja ohjeita kontaminaatioiden ehkäisemiseksi. Laadittu menetelmäohje auttaa panimoa varmistamaan oluiden mikrobiologisen laadun ennen myyntiin saattamista. Mikrobiologisessa laadunvalvonnassa maljakasvatus on pitkään ollut yksi luotettavimmista menetelmistä oluen puhtauden varmistamiseksi.

Menetelmän haasteena on kuitenkin viljelyn pitkä kesto, joka voi olla jopa seitsemän päivää riippuen kasvuolosuhteista. Opinnäytetyössä tölkitettyjen oluiden näytteenotto ja viljely suoritettiin anaerobisesti. Saaduista tuloksista, voitiin havaita, että panimossa valmistetut oluet, joista otettiin näytteet, olivat puhtaita. Tuloksista saatiin myös laadittua toimiva, selkeä ja helposti luettava menetelmäohje.
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste