Ammattikeittiöiden LVIA-suunnitteluohjeet
Helminen, Petro (2025)
Helminen, Petro
2025
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2025060118895
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2025060118895
Tiivistelmä
Opinnäytetyön tavoitteena on kerätä yhteen mahdollisimman paljon ammattikeittiön LVIA-suunnittelussa huomioon otettavia asioita. Tämä voi samalla helpottaa LVIA-suunnittelijan työtä, eikä suunnittelijan tarvitse etsiä kaikkia suunnittelutietoja monista eri lähteistä.
Ammattikeittiön LVIA-suunnittelu voi vaatia runsaasti ajallisia resursseja, johtuen eri keittiölaitteiden ominaisuuksista, keittiön hygieniavaatimuksista ja esimerkiksi erikoisjärjestelmistä. Tämän opinnäytetyön tarkoitus on toimia työkaluna LVIA-suunnittelijalle.
Tiedot suunnittelusta on jaettu työhön järjestelmittäin ja järjestelmien sisäisiä tietoja on esitetty alaluvuissa. Tietoa suunnittelussa huomioon otettavista asioista on kerätty julkisista lähteistä, standardeista ja laitevalmistajilta, jotka toimittavat eri järjestelmiä tai niiden osia ammattikeittiöihin.
Ammattikeittiön LVIA-suunnittelu voi vaatia runsaasti ajallisia resursseja, johtuen eri keittiölaitteiden ominaisuuksista, keittiön hygieniavaatimuksista ja esimerkiksi erikoisjärjestelmistä. Tämän opinnäytetyön tarkoitus on toimia työkaluna LVIA-suunnittelijalle.
Tiedot suunnittelusta on jaettu työhön järjestelmittäin ja järjestelmien sisäisiä tietoja on esitetty alaluvuissa. Tietoa suunnittelussa huomioon otettavista asioista on kerätty julkisista lähteistä, standardeista ja laitevalmistajilta, jotka toimittavat eri järjestelmiä tai niiden osia ammattikeittiöihin.