Pikaruokaravintolan ravintolapäällikön päiväkirja
Vainio, Sebastian (2025)
Vainio, Sebastian
2025
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2025060921766
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2025060921766
Tiivistelmä
Pikaruokaravintolan ravintolapäällikön päiväkirja on päiväkirjamuotoinen opinnäytetyö. Seuranta-jakso on kahdeksan viikon mittainen 31.3. – 25.5.2025.
Opinnäytetyön ensisijaisena tavoitteena on kehittää sen tekijää ammatillisesti. Ammatillinen kasvu on sidottu ennalta määriteltyihin teemoihin. Tavoitteena on syventää nykyistä osaamista alaistensa työhyvinvoinnin johtamisessa, oppia johtamaan omaa työhyvinvointia ja parantaa tulosyksikön myyntikatetta varastonhallinnan avulla.
Opinnäytetyön alussa kuvataan lähtötilanne, esitellään sidosryhmät ja niihin liittyvät vuorovaikutustilanteet. Johdannossa kuvataan ravintolapäällikön monipuoliset työtehtävät ja vastuut sekä tarvittava osaaminen. Lähtötilanteen kuvausta seuraa päiväkirjaraportointi. Raportointi tapahtuu päivittäisten kuvausten ja viikoittaisten analyysien avulla. Viikoittaisissa analyyseissä paneudutaan viikon aikana esille nousseihin teemoihin, lähdemateriaalin avulla.
Seurantajakso päättyy pohdintaan, jossa arvioidaan kehittymistä asetettuihin tavoitteisiin nähden. Lisäksi pohdinnassa nousevat esiin seurantajakson aikana kohdatut haasteet ja tulevaisuuden kehityskohteet. Seurantajakson aikana kartutin osaamistani erityisesti palautteen antamisen ja kehityskeskustelun toteuttamisen osalta. Lisäksi syvennyin itsensä johtamisen teemaan, jonka pohjalta syntyneitä oivalluksia voin hyödyntää myös tulevaisuudessa.
Opinnäytetyön ensisijaisena tavoitteena on kehittää sen tekijää ammatillisesti. Ammatillinen kasvu on sidottu ennalta määriteltyihin teemoihin. Tavoitteena on syventää nykyistä osaamista alaistensa työhyvinvoinnin johtamisessa, oppia johtamaan omaa työhyvinvointia ja parantaa tulosyksikön myyntikatetta varastonhallinnan avulla.
Opinnäytetyön alussa kuvataan lähtötilanne, esitellään sidosryhmät ja niihin liittyvät vuorovaikutustilanteet. Johdannossa kuvataan ravintolapäällikön monipuoliset työtehtävät ja vastuut sekä tarvittava osaaminen. Lähtötilanteen kuvausta seuraa päiväkirjaraportointi. Raportointi tapahtuu päivittäisten kuvausten ja viikoittaisten analyysien avulla. Viikoittaisissa analyyseissä paneudutaan viikon aikana esille nousseihin teemoihin, lähdemateriaalin avulla.
Seurantajakso päättyy pohdintaan, jossa arvioidaan kehittymistä asetettuihin tavoitteisiin nähden. Lisäksi pohdinnassa nousevat esiin seurantajakson aikana kohdatut haasteet ja tulevaisuuden kehityskohteet. Seurantajakson aikana kartutin osaamistani erityisesti palautteen antamisen ja kehityskeskustelun toteuttamisen osalta. Lisäksi syvennyin itsensä johtamisen teemaan, jonka pohjalta syntyneitä oivalluksia voin hyödyntää myös tulevaisuudessa.