Kahvitrendien vaikutukset pienpaahtimon toimintaan
Saukkonen, Linda (2025)
Saukkonen, Linda
2025
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2025061021942
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2025061021942
Tiivistelmä
Suomalaiset juovat paljon kahvia ja kuluttajat ovat viime vuosina kiinnostuneet entistä enemmän pienpaahtimoiden tuottamasta kahvista. Kahvitrendien kehit-tyminen vaikuttaa pienpaahtimoiden toimintaan, joten trendien tutkiminen ja tutkimustulosten soveltaminen käytäntöön auttaa pienpaahtimoa hahmotta-maan tulevaisuuden näkymiä.
Opinnäytetyössä tutkittiin vallitsevien kahvitrendien vaikutuksia pienpaahtimon toimintaan. Opinnäytetyön tavoitteena oli selvittää tämän hetken kahvitrendejä ja niiden vaikutusta kahvipaahtimon toimintaan. Tutkimusmenetelmänä opin-näytetyössä käytettiin monimenetelmätutkimusta, jossa hyödynnetään laadul-lista sekä määrällistä tutkimusta. Tutkimus toteutettiin kuluttajakyselynä sekä kahviammattilaisten haastatteluna.
Tutkimuksen tulosten perusteella kuluttajat ovat kiinnostuneita kahvin alkupe-rästä, yhden alkuperämaan kahveista sekä kahvin tuotantoprosessista. Haas-tateltavat olivat yhtä mieltä siitä, että kahvin viljelyssä on yhä suurempi paino-tus kestävyydessä ja ympäristöystävällisyydessä. Paahtimon kannattaa valita mielenkiintoisia kahvin alkuperämaita ja jatkaa yhteistyötä suoraan viljelijöiden kanssa. Kahvitrendien ja niiden kehityksen seuraaminen auttaa paahtimoa hahmottamaan tulevaisuuden näkymiä ja muokkaamaan toimintaansa niiden mukaan.
Opinnäytetyössä tutkittiin vallitsevien kahvitrendien vaikutuksia pienpaahtimon toimintaan. Opinnäytetyön tavoitteena oli selvittää tämän hetken kahvitrendejä ja niiden vaikutusta kahvipaahtimon toimintaan. Tutkimusmenetelmänä opin-näytetyössä käytettiin monimenetelmätutkimusta, jossa hyödynnetään laadul-lista sekä määrällistä tutkimusta. Tutkimus toteutettiin kuluttajakyselynä sekä kahviammattilaisten haastatteluna.
Tutkimuksen tulosten perusteella kuluttajat ovat kiinnostuneita kahvin alkupe-rästä, yhden alkuperämaan kahveista sekä kahvin tuotantoprosessista. Haas-tateltavat olivat yhtä mieltä siitä, että kahvin viljelyssä on yhä suurempi paino-tus kestävyydessä ja ympäristöystävällisyydessä. Paahtimon kannattaa valita mielenkiintoisia kahvin alkuperämaita ja jatkaa yhteistyötä suoraan viljelijöiden kanssa. Kahvitrendien ja niiden kehityksen seuraaminen auttaa paahtimoa hahmottamaan tulevaisuuden näkymiä ja muokkaamaan toimintaansa niiden mukaan.