Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Seinäjoen ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Seinäjoen ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Ravintohuollon toiminnan tehostaminen Kolmostien Terveydellä

Mäki-Mantila, Sarianne (2025)

Avaa tiedosto
Maki-Mantila_Sarianne.pdf (1.419Mt)
Lataukset: 


Mäki-Mantila, Sarianne
2025
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2025061322987
Tiivistelmä
Viime vuosina eri puolella Suomea on alettu yhä enenevissä määrin keskittämään julkisia ruokapalveluita. Keskittämisellä haetaan tuotantoon tehokkuutta. Kilpailukykyä ja tehokkuutta on pyrittävä parantamaan tarkastelemalla, kuinka samoilla resursseilla pystytään tuottamaan enemmän.
Opinnäytetyön tavoitteena oli selvittää Kolmostien Terveyden ruokahuollon nykytila, selvittää keittiöiden yhdistämisen vaikutus henkilöstömäärien, työtehtävien ja kuljetusten osalta ja kus-tannussäästöjen osalta. Ammattikeittiöiden suunnittelutoimisto Design Lime oli tehnyt vuonna 2022 Kolmostien Terveydelle keittiötarveselvityksen. Toimintasuunnitelman mukaisesti Kol-mostien Terveyden keittiöverkostoa tiivistettiin jo vuonna 2023.
Nykytila-analyysi tehtiin hyödyntäen Design Limen materiaalia. Lisäksi käytiin havainnoimas-sa työskentely-ympäristöjä sekä haastattelemassa työntekijöitä. Haastatteluihin osallistui kaksi vastaavaa kokkia, kaksi kokkia sekä kymmenen ruokapalvelutyöntekijää.
Nykytila-analyysin, haastatteluiden ja havainnointien perusteella havaittiin, että on mahdollista päästä Kolmostien Terveyden asettamaan tavoitteeseen. Kaksi palvelukeittiötä muutettiin jakelukeittiöiksi, Kihniön tuotantokeittiö suljettiin ja tuotanto siirrettiin Parkanoon. Tämä edel-lytti keittiön toiminnalta uusia työtapoja, kuten cook and chill -menetelmän ja kylmävalmis-tusmenetelmän käyttöönottoa. Opinnäytetyöstä on salattu nykytilan analysointi sekä kehittä-misosio, koska ne sisältävät liike- ja ammattisalaisuuksia.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste