Työsuojelun toimintaohjelma elintarviketeollisuuden pienessä- ja mikroyrityksessä
Toivonen, Maarit (2025)
Toivonen, Maarit
2025
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2025092425039
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2025092425039
Tiivistelmä
Opinnäytetyössä toteutettiin toimeksiantajayrityksen tarpeisiin työsuojelun toimintaohjelma. Työssä päivitetään pienen yrityksen työsuojelukäytännöt vastaamaan tämän hetken vaatimustenmukaisuuksia ja tarpeita oman toiminnan ja prosessien tueksi. Työn tavoite on laatia pienen yrityksen tuotantoa tukeva työsuojelun toimintaohjelma kohdeyrityksen käyttöön. Työn aikana laaditaan ja päivitetään työsuojelun toimintaohjelmaan työnantajan vastuulla olevaa dokumentaatiota, kuten perehdytyssuunnitelma, kemikaaliluettelo, riskien tunnistamisen ja analysoinnin dokumentaatio.
Työssä käsitellään yrityksen lakisääteiset velvoitteet työsuojelun osalta ottaen huomioon säädösten ja direktiivien vaatimukset ja ohjeistukset, sekä tulevaisuuden näkökulmat. Tämä työ auttaa yritystä kattamaan nykyiset ja tulevaisuuden tarpeet.
Pienen alle 10 henkilöä työllistävän yrityksen resurssointi koko toimintaohjelman ja dokumentaation laadintaan ilman ulkopuolista apua on varsin haastavaa toteuttaa. Lainsäädännöstä tähän on kerätty ydin tiedot helposti käytettävään muotoon ja kerrattavaksi tarpeen tullen.
Työssä käsitellään yrityksen lakisääteiset velvoitteet työsuojelun osalta ottaen huomioon säädösten ja direktiivien vaatimukset ja ohjeistukset, sekä tulevaisuuden näkökulmat. Tämä työ auttaa yritystä kattamaan nykyiset ja tulevaisuuden tarpeet.
Pienen alle 10 henkilöä työllistävän yrityksen resurssointi koko toimintaohjelman ja dokumentaation laadintaan ilman ulkopuolista apua on varsin haastavaa toteuttaa. Lainsäädännöstä tähän on kerätty ydin tiedot helposti käytettävään muotoon ja kerrattavaksi tarpeen tullen.