Broilerin siiven kypsennysprosessin kehittäminen
Hangasmaa, Tuire (2025)
Hangasmaa, Tuire
2025
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2025101826164
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2025101826164
Tiivistelmä
Opinnäytetyön tavoitteena oli löytää ratkaisuja broilerin siipien kypsennysprosessin kehittämiseen, keskittyen erityisesti hävikin vähentämiseen ja tuotteen laadun parantamiseen. Kehitystyö toteutettiin XX. Opinnäytetyö tehtiin osana broilerin siiven laadun parantamisen ja hävikin pienentämisen muodostamaa kehityskokonaisuutta.
Kirjallisessa osuudessa tarkasteltiin broilerinlihan ominaisuuksia ja sen kypsymiseen vaikuttavia tekijöitä, painottaen erityisesti pH:n ja suolaamisen vaikutusta rakenteeseen ja saantoon. XX.
Paisto-ohjelmaan löydettiin ratkaisu, joka vakioitiin osaksi tuotantoprosessia. Tämä paransi tuotteen laatua ja vähensi paistohävikkiä. XX. Kartoituksen tulokset tukivat myös muiden kehitysprojektien etenemistä, jotka tähtäävät laadun parantamiseen ja hävikin vähentämiseen. Työ sisältää liike- ja ammattisalaisuuksia. Työn tutkimusosa ja tulokset ovat Atria Valmisruoka Oy:n omaisuutta.
Kirjallisessa osuudessa tarkasteltiin broilerinlihan ominaisuuksia ja sen kypsymiseen vaikuttavia tekijöitä, painottaen erityisesti pH:n ja suolaamisen vaikutusta rakenteeseen ja saantoon. XX.
Paisto-ohjelmaan löydettiin ratkaisu, joka vakioitiin osaksi tuotantoprosessia. Tämä paransi tuotteen laatua ja vähensi paistohävikkiä. XX. Kartoituksen tulokset tukivat myös muiden kehitysprojektien etenemistä, jotka tähtäävät laadun parantamiseen ja hävikin vähentämiseen. Työ sisältää liike- ja ammattisalaisuuksia. Työn tutkimusosa ja tulokset ovat Atria Valmisruoka Oy:n omaisuutta.