Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Seinäjoen ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Seinäjoen ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Naudanlihan tilaus-toimitusketjun nykytila ja haasteet elintarvikeyrityksessä

Kotanen, Emilia (2025)

 
Avaa tiedosto
Kotanen_Emilia.pdf (650.0Kt)
Lataukset: 


Kotanen, Emilia
2025
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2025112128915
Tiivistelmä
Tämän opinnäytetyön tavoitteena oli selvittää Lihatukku Harri Tammisen naudanlihan tilaus-toimitusketjun nykytilanne, tunnistaa siinä olevat mahdolliset haasteet ja esittää kehityssuunnitelma osalle haasteista lean-työkaluja apuna käyttäen.

Opinnäytetyön nykytila-analyysin aineistonkeruu tehtiin toimintatutkimuksen metodeja hyödyntäen. Työtä varten haastateltiin yrityksen tilaus-toimitusketjuun osallistuvia ja sen toiminnasta päättäviä yrityksen toimihenkilöitä, kerättiin havaintoja, tutkittiin yrityksen tuottamia sisäisiä tilastotietoja ja käytiin vapaamuotoisia keskusteluja eri työntekijöiden kanssa.

Kerättyjen aineistojen perusteella voitiin havaita useita kehittämiskohteita. Kehittämiskohteista järjestettiin yrityksen toimihenkilöille kolme keskustelutilaisuutta, missä valittiin kaksi projektiluontoiseen työskentelyyn parhaiten sopivaa kohdetta. Näille kaikille tehtiin kehittämissuunnitelma hyödyntäen lean-työkaluista A3-mallia ja 5 x miksi -juurisyyanalyysiä.

Tämän työn tuloksena vahvistettiin käsitystä yrityksessä jo tiedossa olevista naudanlihan tilaus-toimitusketjun haasteista. Työn ansiosta havaittiin kuitenkin myös uusia kehittämiskohteita, kuten sisäisen viestinnän jatkuva parantaminen. Lisäksi todettiin raaka-aineen laadunvaihtelun vaikutus naudanlihan erikoisleikkuisiin ja sen vaikutus erityisesti tuotesuunnittelun tärkeyteen. Kaikkineen lean-ajatteluun kuuluva jatkuva parantaminen ja parannusten todentaminen sopii hyvin BRC-laatujärjestelmää toteuttavan elintarvikelaitoksen käyttöön.

Opinnäytetyö sisältää ammatti- ja liikesalaisuuksia. Työn julkisesta versiosta on poistettu tilaus-toimitusketjun analyysi, kehittämissuunnitelma ja osa johtopäätöksistä.
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste