Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Tampereen ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Tampereen ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Cocktaillistan kehittäminen

Tanskanen, Eveliina (2025)

 
Avaa tiedosto
Tanskanen_Eveliina.pdf (340.0Kt)
Lataukset: 


Tanskanen, Eveliina
2025
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2025112830706
Tiivistelmä
Tämän opinnäytetyön tavoitteena oli tarkastella suomalaista juomakulttuuria historiallisesta ja nykyisestä näkökulmasta sekä kehittää Goldie’s cocktailravintolalle kaksi toimivaa ja ajankohtaista cocktailia. Työn teoreettinen viitekehys käsittelee suomalaisen juomakulttuurin historiallista kehitystä, humalan roolia osana juomisperinteitä sekä cocktailien historiaa ja merkitystä osana modernia ravintolakulttuuria. Lisäksi työssä tarkastellaan nykypäivän kuluttajien odotuksia, makutottumuksia ja juomatrendejä, kuten alkoholittomien vaihtoehtojen nousua ja kestävän kehityksen merkitystä juomavalinnoissa.

Kehittämistyön tarkoituksena oli suunnitella Goldie’s cocktailravintolalle kaksi juomaa, jotka yhdistävät sesonkiajattelun, vastuulliset raaka-ainevalinnat ja tämän hetken juomatrendit. Suunnitteluprosessi perustui sekä kirjalliseen lähdeaineistoon että käytännön kokeiluun ja asiantuntijahaastatteluihin. Lopputuloksena syntyi kaksi cocktailia, jotka tukevat ravintolan asiakaskokemusta ja vahvistavat sen brändiä osana kotimaista cocktailkulttuuria.

Työn tulokset osoittavat, että kuluttajien kasvava kiinnostus elämyksellisyyteen, vastuullisuuteen ja alkoholittomiin vaihtoehtoihin vaikuttaa merkittävästi cocktailien suunnitteluun. Kehittämistyö tarjoaa käytännön esimerkin siitä, miten historiallista ja kulttuurista tietoa voidaan hyödyntää modernin ravintolakonseptin kehittämisessä.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste