dc.contributor.author | Laitinen, Inka | - |
dc.contributor.author | Guidastri, Alessia | - |
dc.date.accessioned | 2015-05-13T06:19:54Z | |
dc.date.available | 2015-05-13T06:19:54Z | |
dc.date.issued | 2015 | - |
dc.identifier.uri | URN:NBN:fi:amk-201505137783 | - |
dc.identifier.uri | http://www.theseus.fi/handle/10024/91799 | |
dc.description.abstract | Tämän opinnäytetyön tavoitteena oli tutkia elämyksen tuottamista sekä henkilökunnan toiminnan vaikutusta ravintolaelämykseen Viikinkiravintola Harald Helsingissä. Tutkimuksen tarkoituksena oli myös tuottaa tietoa ravintolaketjun käyttöön ja tutkia elämystä yleisellä tasolla. Elämyksellisyys ja kokemusten etsiminen ovat tänä päivänä matkailu- ja ravintola-alan nousevia trendejä, joten aihe on hyvin ajankohtainen. Vastaavanlaista elämyksen tuottamiseen liittyvää ravintolalle tehtyä tutkimusta ei löydetty Suomesta tai ulkomailta.
Toimeksiantajana tälle opinnäytetyölle on suomalainen teemaravintolaketju Viikinkiravintola Harald Oy. Ketjun ravintoloita on seitsemällä eri paikkakunnalla, mutta tämän työn tutkimus keskittyy Helsingin toimipisteeseen. Tutkimus toteutettiin kvantitatiivista menetelmää käyttäen kyselylomakkeella, jossa oli sekä suljettuja että avoimia kysymyksiä. Tutkimus tehtiin keväällä 2014 lähettämällä kyselyitä Viikinkiravintola Harald Helsingissä vierailleille asiakkaille.
Aihe on rajattu käsittelemään elämystä ja palvelua asiakkaan näkökulmasta. Tutkimusryhmä valikoitui satunnaisotannalla ravintolan asiakasrekisteristä, joka koostui ravintolassa asioineista henkilöistä. Tutkimusaiheita olivat palvelu, teema sekä vahvuudet ja heikkoudet. Tulokset osoittavat, että ravintola onnistuu palvelussaan hyvin. Kehitettävää löytyi henkilökunnan toiminnassa sekä palvelun muissa osa-alueissa. Elämyksen kokemus voidaan myös tulosten perusteella olettaa toteutuvan suurimmalle osalle asiakkaista. | fi |
dc.description.abstract | The purpose of this bachelor’s thesis was to study how restaurant experience is created in Viking Restaurant Harald Helsinki. The aim was also to give information and increase general knowledge about experience to the restaurant. Finding memorable experiences is nowadays one of the biggest trends in the tourism and restaurant business. That is why the theme of the thesis is very current. Similar studies have not been done in this field of study. The client of this thesis is a Finnish restaurant chain, Viking Restaurant Harald Ltd. The chain has seven restaurants in different towns but this thesis focuses on the one located in Helsinki.
The study was done using a questionnaire with two types of questions: open and closed ones. The questionnaire was sent to the restaurant’s customers in spring 2014 via email. The topic is limited mainly to experience and service from the customer’s point of view. The main study subjects were service, theme, strengths and weaknesses. The results show that the restaurant succeeds in its service. There were some areas to improve such as the quality of service. This means that the restaurant has achieved a great success in their service. The goal of giving customers memorable experiences really seems to come true at Viking Restaurant Harald Helsinki. | en |
dc.language.iso | fin | - |
dc.publisher | Haaga-Helia ammattikorkeakoulu | - |
dc.rights | All rights reserved | - |
dc.title | Henkilökunnan toiminnan vaikutus ravintolaelämykseen Viikinkiravintola Harald Helsingissä | fi |
dc.type.ontasot | fi=AMK-opinnäytetyö|sv=YH-examensarbete|en=Bachelor's thesis| | |
dc.identifier.dscollection | 10024/441 | - |
dc.organization | Haaga-Helia ammattikorkeakoulu | - |
dc.contributor.organization | Haaga-Helia ammattikorkeakoulu | - |
dc.subject.keyword | Elämys | - |
dc.subject.keyword | elämyksellisyys | - |
dc.subject.keyword | asiakaskokemus | - |
dc.subject.keyword | asiakaspalvelu | - |
dc.subject.degreeprogram | fi=Matkailu|sv=Turism|en=Tourism| | - |
dc.subject.discipline | Matkailun liikkeenjohdon koulutusohjelma | - |