Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Kausittaiset leipätuotteet Ravintola Nokalle

Ballis, Saara (2015)

 
Avaa tiedosto
Nokka.pdf (1.085Mt)
Lataukset: 


Ballis, Saara
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
2015
All rights reserved
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201505219468
Tiivistelmä
Tämä työ on tehty toimeksiantona ravintola Nokalle. Produktina syntyi neljä, ravintola Nokan liikeideaan istuvaa kausittaista leipätuotetta. Ravintola edustaa korkeata suomalaista gastronomiaa. Halutaan edistää suomalaisten raaka-aineiden laatua sekä nostaa ruokakulttuurin arvostusta. Ravintola Nokka tukee kotimaisia pien- ja luomuviljelijöitä käyttämällä tuottajien kausittaisia raaka-aineita ja kertomalla asiakkaille raaka-aineiden alkuperästä ja tuottajista. Opinnäytetyön tavoitteena on kehittää neljä ravintola Nokan liikeidean mukaista kausiluontoista leipätuotetta. Reseptien tulee täyttää toimeksiantajan niille asettamat vaatimukset, kuten maku, hinta, aikataulu sekä valmistamisen yksinkertaisuus. Opinnäytetyö on rajattu neljään leipäreseptiin, jotka ovat kehitetty neljää vuodenaikaa mukaillen.

Leipätuotteiden kehittäminen alkoi ideoinnilla, johon käytin apuna aihetta käsittelevää kirjallisuutta. Ensimmäinen tapaaminen ravintola Nokan päälliköiden kanssa antoi toimintaraamit, joiden mukaan suunnittelin leivät. Reseptejä testattiin ja muokattiin ravintolan johdon antaman palautteen pohjalta. Kun reseptit olivat muokattu valmiiksi, leivät kuvattiin ja dokumentoitiin reseptien kanssa. Leipien reseptien kehitysprosessi suoritettiin 2013 talven ja 2014 maaliskuun välisenä aikana. Ravintola Nokan kausittaisten leipätuotteiden joukkoon valittiin tuotteet, jotka täyttivät asetetut tavoitteet. Tuotteille asetetut tavoitteet maku, aikataulu, hinta ja valmistustason helppous saavutettiin hyvin.

Ravintola Nokka on toiminut suomalaisen ruokakulttuurin pioneerina jo 2000-luvun alusta lähtien. Ravintola on halunnut nostaa suomalaista ruokakulttuurin tasoa ja arvostusta. Raaka-aineiden laatu ja kausiluonteisuus on keskeisiä ravintolan liikeideassa. Ravintolan leipä tuote ei vastannut muuta ruokatuotetta ja yrityksen ideologiaa.

Suomen ruokakulttuurin historiassa leivällä on keskeinen merkitys. Leipä ja vilja ovat historiassa hyvin keskeisessä asemassa kansan jokapäiväisessä ravinnossa. Leivän kulutus ja arvostus ovat yhä korkealla suomalaisten kuluttajien arjessa ja juhlassa. Perinteikkäät maakuntaleivät ja ohjeet ovat katoamassa uusien sukupolvien kasvaessa. Ravintola Nokka voisi hyvin toimia suomalaisen leivän perinteiden ylläpitäjänä.
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste