Ravitsemisalan yrityksen perustaminen : Liiketoimintasuunnitelma
Dzaferovic, Amir (2015)
Dzaferovic, Amir
Tampereen ammattikorkeakoulu
2015
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2015052911340
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2015052911340
Tiivistelmä
Opinnäytetyön tarkoituksena tehtiin liiketoimintasuunnitelma ravitsemisalan yritykselle. Opinnäytetyö tehtiin toiminnallisena opinnäytetyönä, jonka tuloksena syntyi liiketoimintasuunnitelma ravitsemisalan yritykselle. Työn teoriaosuudessa tuodaan esiin tärkeimmät osa-alueet, mitä liiketoimintasuunnitelmaa tehtäessä pitää ottaa huomioon.
Liiketoimintasuunnitelman tekemisestä löytyi useita malleja, versioita ja teoksia. Aiheen laajuudesta johtuen, oman liiketoimintasuunnitelman tekeminen ja aihealueen rajaaminen oli järkevää tulevaisuutta varten. Työn liiketoimintasuunnitelmalla tullaan hakemaan rahoitusta yritykselle.
Oma kiinnostukseni yrittäjyydestä oli tämän opinnäytetyön tekemisen kannalta hyvin tärkeää. Liiketoimintasuunnitelman rungon laatiminen antoi minulle tärkeän pohjan mahdollista yrittäjäelämää varten. Tämän takia halusin tutkia tarkemmin mitä kaikkea vaaditaan yrityksen perustamiseksi.
Liiketoimintasuunnitelman tekemisestä löytyi useita malleja, versioita ja teoksia. Aiheen laajuudesta johtuen, oman liiketoimintasuunnitelman tekeminen ja aihealueen rajaaminen oli järkevää tulevaisuutta varten. Työn liiketoimintasuunnitelmalla tullaan hakemaan rahoitusta yritykselle.
Oma kiinnostukseni yrittäjyydestä oli tämän opinnäytetyön tekemisen kannalta hyvin tärkeää. Liiketoimintasuunnitelman rungon laatiminen antoi minulle tärkeän pohjan mahdollista yrittäjäelämää varten. Tämän takia halusin tutkia tarkemmin mitä kaikkea vaaditaan yrityksen perustamiseksi.