Ruokapalvelun toiminnan kehittäminen strategiatyön avulla : Seinäjoen kaupunki
Suorauha, Susanna (2015)
Suorauha, Susanna
Jyväskylän ammattikorkeakoulu
2015
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2015053011455
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2015053011455
Tiivistelmä
Opinnäytetyön tavoitteena oli muodostaa Seinäjoen kaupungin ruokapalvelulle visio, arvot ja strategia. Vision, arvojen ja strategian avulla ruokapalvelun toimintaa voidaan suunnitella pidemmällä aikavälillä.
Aineiston hankinnassa käytettiin kvalitatiivisia menetelmiä. Opinnäytetyötä varten haastateltiin yksi henkilö ja pidettiin ryhmätyöpajoja ruokapalvelun henkilöstölle. Ryhmätyöpajoja järjestettiin yhteensä kuusi, ensimmäinen ruokapalvelun hallinnon työntekijöille ja viisi seuraavaa keittiöhenkilökunnalle. Haastattelu nauhoitettiin ja
litteroitiin. Ryhmätyöpajoissa tuotettiin sekä kirjallista materiaalia että keskustelua. Ryhmätyöpajat videoitiin.
Ryhmätyöpajojen tuotoksista muodostettiin ruokapalvelun visio ja arvot sekä ruokapalvelun seitsemän strategiavalintaa. Ryhmätyöpajojen tuloksena syntyi myös toimenpidelistaus ruokapalvelun toiminnan kehittämiseen.
Strategiavalintojen perusteella tulleet ruokapalvelun toiminnan painopisteet tuleville vuosille olivat keittiöverkoston uudistamisen tarpeellisuuden pohdinta sekä
huomioida samalla myös kaupungin kasvu, ruokapalvelun imagon kehittäminen, työntekijöiden ammattitaidon ylläpitäminen, huomion kiinnittäminen työhyvinvointiin, asiakaspalvelun kehittäminen ja talouden tasapainoisuus.
Aineiston hankinnassa käytettiin kvalitatiivisia menetelmiä. Opinnäytetyötä varten haastateltiin yksi henkilö ja pidettiin ryhmätyöpajoja ruokapalvelun henkilöstölle. Ryhmätyöpajoja järjestettiin yhteensä kuusi, ensimmäinen ruokapalvelun hallinnon työntekijöille ja viisi seuraavaa keittiöhenkilökunnalle. Haastattelu nauhoitettiin ja
litteroitiin. Ryhmätyöpajoissa tuotettiin sekä kirjallista materiaalia että keskustelua. Ryhmätyöpajat videoitiin.
Ryhmätyöpajojen tuotoksista muodostettiin ruokapalvelun visio ja arvot sekä ruokapalvelun seitsemän strategiavalintaa. Ryhmätyöpajojen tuloksena syntyi myös toimenpidelistaus ruokapalvelun toiminnan kehittämiseen.
Strategiavalintojen perusteella tulleet ruokapalvelun toiminnan painopisteet tuleville vuosille olivat keittiöverkoston uudistamisen tarpeellisuuden pohdinta sekä
huomioida samalla myös kaupungin kasvu, ruokapalvelun imagon kehittäminen, työntekijöiden ammattitaidon ylläpitäminen, huomion kiinnittäminen työhyvinvointiin, asiakaspalvelun kehittäminen ja talouden tasapainoisuus.