Kotijuuston uudistus ja sen vaikutus tuotantoon
Lunden, Noora (2015)
Lunden, Noora
Hämeen ammattikorkeakoulu
2015
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2015071313848
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2015071313848
Tiivistelmä
Tässä opinnäytetyössä esitellään Valion kotijuuston tuoteuudistus suunnittelusta toteutukseen ja uudistuksen vaikutukset tuotantoon. Työssä perehdyttiin tuotekehitykseen, elintarvikehygieniaan, juuston valmistukseen ja työn tekijän omakohtaiseen työkokemukseen.
Tuoteuudistuksen loppuun vieminen kesti oletettua kauemmin. Uudistus ei aiheuttanut suuria hankaluuksia tuotannossa. Lyhyen ajan jälkeen voidaan sanoa, että uudistetun tuotteen myynti on hienoisessa nousussa verrattuna vanhaan tuotteeseen.
Tuotteen kannalta muutos oli positiivinen. Kotijuusto pääsi uuteen tuoteryhmään ja se sai lisää myyntiaikaa, mainostusta ja positiivista palautetta asiakkailta.
Tuoteuudistuksen loppuun vieminen kesti oletettua kauemmin. Uudistus ei aiheuttanut suuria hankaluuksia tuotannossa. Lyhyen ajan jälkeen voidaan sanoa, että uudistetun tuotteen myynti on hienoisessa nousussa verrattuna vanhaan tuotteeseen.
Tuotteen kannalta muutos oli positiivinen. Kotijuusto pääsi uuteen tuoteryhmään ja se sai lisää myyntiaikaa, mainostusta ja positiivista palautetta asiakkailta.