Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Porvoo ruokakulttuurikaupungiksi

Kiiski, Minna; Helanne, Minttu (2015)

 
Avaa tiedosto
Helanne_Minttu_Kiiski_Minna.pdf (820.1Kt)
Lataukset: 


Kiiski, Minna
Helanne, Minttu
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
2015
All rights reserved
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2015110916082
Tiivistelmä
Porvoon kaupungin matkailu- ja markkinointiyksikön toimeksiannosta laadittu tapahtumakonsepti Kippo & Kattila/Kopp & Kastrull -ammattilaisten ravintolapäivälle. Toisella opiskelijalla on aiempi pitkä ravintola-alan kokemus ja sitä kautta tuli idea opinnäytetyölle. Tavoitteena on suunnitella kaupungille uusi tapahtumakonsepti, joka tukee kaupungin ruokakulttuuristrategiaa. Työmme aloitti yhteistyön ravintoloitsijoiden sekä kaupungin välillä ja sen ansiosta toinen opiskelija pääsi mukaan Prerium Visitin hallitukseen asiantuntijajäsenenä.

Opinnäytetyössä perehdytään tapahtuman luomisen ja konseptoinnin teoriaan sekä sen brändäämiseen. Teoriaosuuden lähteenä käytimme kirjallisuutta alan asiantuntijoilta, internet kolumneja sekä lehtileikkeitä ja lakitekstejä. Selvitimme mitä erilaisten tapahtumien järjestämisessä pitää ottaa huomioon ja miten siitä saadaan tehtyä kopioitavissa oleva konsepti. Konsepti pitää myös brändätä, jotta siitä tulee jatkuva perinne toimeksiantaja kaupunkiimme ja siksi tutustuimme myös siitä kertovaan kirjallisuuteen.

Prosessissa mukana on viisi paikallista a'la carte ravintolaa ravintoloitsijoineen, joita kävimme yksitellen haastattelemassa ja keräämässä ideoita sekä selvittämään heidän visioitaan ja tahtotilojaan. Myös yhteistyöhalukkuutta kartoitettiin samalla. Ennen haastatteluita perehdyimme kanadalaisen professorin Victor Vroomin odotusteoriaan, jonka mukaan yksilö päättää käyttäytyä tai toimia eri vaihtoehdoista sen mukaan mistä he uskovat saavuttavansa parhaan mahdollisen lopputuloksen. Osallistuimme myös aiheeseen liittyviin tapahtumiin kuten ruokaseminaariin Virossa ja Taste of Helsinki -tapahtumaan Helsingissä.

Laadimme myös tapahtumasuunnitelmallemme SWOT-analyysin, jossa analysoimme tapahtumamme vahvuuksia, heikkouksia, mahdollisuuksia sekä uhkia. SWOTtia seuraa itse konseptimalli, jossa on listattu yksitellen kaikki tapahtuman luomisen kannalta tärkeät asiat ja ohjeet niiden tekemiseen kohta kohdalta. Konsepti toimii omana irroitettavissa olevana kokonaisuutenaan, jonka avulla tapahtuman voi järjestää kuka tahansa mihin tahansa kaupunkiin.

Pohdinnassa mietimme omia roolejamme tämän opinnäytetyön valmistumisessa ja sitä miten nuo roolit toteutuivat oikeasti. Pohdimme myös sitä miten tämän työn aikataulun venyminen vaikutti työhömme. Käymme myös työn jatkojalostusmahdollisuuksia ja kaikkea oppimiamme asioita työn tiimoilta läpi. Prosessi opinnäytetyöntekijöille oli antoisa ja oman toiminnan merkitys koko konseptin laadinnassa oli tärkeä.
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste