Utveckling av kundutrymme på Malmgårds Bryggeri
Hartwall, Annika (2015)
Hartwall, Annika
Yrkeshögskolan Arcada
2015
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2015111616559
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2015111616559
Tiivistelmä
Detta examensarbete behandlar arbetsprocessen med planerandet samt genomförandet av en utrymmesplan för Malmgårds Bryggeri kundutrymme, och är därmed till sin karaktär projektrelaterad. Huvudsyftet med arbetet är att skapa en välfungerande utrymmesplan för kundutrymmet på Malmgårds Bryggeri. Arbetsprocessen genomförs i stark interaktion med uppdragsgivaren och medför därmed samverkan i definitions-, planerings- och reflexionsfasen. Malmgårds Bryggeri kommer att tillämpa samt förverkliga utrymmesplanen i detta examensarbete under våren 2016. För uppnåendet av syftet kommer ämnesrelaterad litteratur över arbetsprocessen berörande utrymmesplanering att behandlas. Likaså behandlas grunderna till projektets olika faser där exempelvis tids- och resursplanering samt övriga relevanta ämnen ingår. Teoretiska referensramen bildar grunden för hela arbetsprocessen, utrymmesplanen samt dokumentationen för examensarbetet. Analyskapitlet behandlar däremot hela arbetsprocessen inklusive dess samtliga faser och genomförs på basen av mina egna upplevelser, erfarenheter samt det avslutande mötet med uppdragsgivaren. Resultatet är helhetsmässigt gynsamt och de fastställda målen har åstadkommits. I det avslutande diskussionskapitlet reflekteras slutresultatet, helheten samt förbättringsförslagen. Examensarbetet resulterar därmed i en lyckad arbetsprocess och utrymmesplan som bryggeriet fritt kan förverkliga i närmaste framtiden. This thesis considers the process of planning and implementing a interior plan for Malmgårds Bryggeri customer space, and is therefore project related. The main aim for this thesis is to create a well functioning interior plan for the customer space in Malmgårds Brewery. The working process is carried out in strong interaction with the client and therefore entails collaboration in the definition-, planning-, and the reflection-phase. Malmgård Brewery will use and implement the interior plan of this thesis during the spring 2016. For achieving the aim is subject related litterature of interior planning of the working process being studied. Likewise will the the basics regarding the different projectphases be studied, where for example time- and recourseplanning and other rele-vant subjects are included. The theoretical framework forms the foundation of the entire working process, interior plan and the documentation for this thesis. The analysis chapter covers the whole working process including all its phases and is being implemented based on the autor’s own experiences, lessons learned and the final meeting with the cli-ent. The result in its entirety is successful and the established goals have been acheieved. The final chapter reflects the final results, overall project and the suggestions for im-provement. The final result is an excellent working process and a successful interior plan that the brewery can freely implement in the nearest future.