Perehdyttäminen elintarvikealan yrityksessä
Riihimäki, Sanna (2015)
Riihimäki, Sanna
Seinäjoen ammattikorkeakoulu
2015
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2015111916878
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2015111916878
Tiivistelmä
Henkilöstön perehdyttäminen on yksi tärkeistä toimenpiteistä, joilla voidaan varmistaa yrityksen laatu, kilpailukyky ja henkilöstön sitouttaminen. Perehdyttämisellä tarjotaan työntekijälle mahdollisimman hyvät edellytykset toimia, kuten organisaation toimintatapa ja yhteiskunnan esittämät lait edellyttävät. Perehdyttäminen pitää lain mukaan järjestää jokaiselle työntekijälle, ja sen on ohjattava työntekijää työssään. Perehdyttämiskeinoja on monenlaisia ja jokaisella yrityksellä on, riippuen yrityksen koosta, toimialasta ja toimipaikasta oma tapansa perehdyttää työntekijä työhön. Perehdyttämistä yrityksessä ohjaa nimetty perehdyttäjä, mutta yrityksen kaikki henkilöt ovat vastuussa siitä, kuinka työntekijä tutustuu työpaikkaansa.
Tämän opinnäytetyön toimeksiantona oli suunnitella ja toteuttaa toimeksiantajalle henkilöstöopas. Henkilöstöopas sisältää yritykselle tärkeitä käytäntöjä, lakeja jotka ohjaavat yrityksen toimintaa, sekä muita henkilöstöhallintoon liittyviä tietoa. Henkilöstöopas on konkreettisena apuna työntekijälle hänen aloittaessa, palatessaan tai siirtyessään uuteen työhön. Työntekijä pystyy palaamaan oppaaseen aina uudelleen ja pystyy löytämään oppaan kautta mahdolliset ratkaisut ongelmiin. Henkilöstöopas on tarkoitettu kaikille tuotannon työntekijöille, työntekijän tehtävän kuvan muuttuessa sekä vakituiselle työntekijälle. Henkilöstöopas toimii myös työnantajan apuvälineenä koulutustilanteissa sekä perehdyttämisessä.
Tämän opinnäytetyön toimeksiantona oli suunnitella ja toteuttaa toimeksiantajalle henkilöstöopas. Henkilöstöopas sisältää yritykselle tärkeitä käytäntöjä, lakeja jotka ohjaavat yrityksen toimintaa, sekä muita henkilöstöhallintoon liittyviä tietoa. Henkilöstöopas on konkreettisena apuna työntekijälle hänen aloittaessa, palatessaan tai siirtyessään uuteen työhön. Työntekijä pystyy palaamaan oppaaseen aina uudelleen ja pystyy löytämään oppaan kautta mahdolliset ratkaisut ongelmiin. Henkilöstöopas on tarkoitettu kaikille tuotannon työntekijöille, työntekijän tehtävän kuvan muuttuessa sekä vakituiselle työntekijälle. Henkilöstöopas toimii myös työnantajan apuvälineenä koulutustilanteissa sekä perehdyttämisessä.