Savolainen ruokakulttuuri menusuunnittelussa : case: kahvila Wanha Café
Porali, Minna; Hautala, Inkeri (2016)
Porali, Minna
Hautala, Inkeri
Savonia-ammattikorkeakoulu
2016
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201601191423
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201601191423
Tiivistelmä
Tämän opinnäytetyön tavoitteena oli laatia sähköinen markkinointiesite museokahvila Wanhalle Cafélle. He halusivat
saada etenkin juhlapalveluilleen enemmän näkyvyyttä. Tarvetta esitteelle lisäsi mahdollisuus saada esitteen linkki
Itä-Suomen yliopiston Internet-sivuille. Yliopistosta tohtoriksi väitelleet ovat kahvilan potentiaalisia asiakkaita, kun he valitsevat juhlapaikkaa karonkalle. Lisäksi työmme tavoitteena oli laatia tilausmenu kahvilan käyttöön. Menu perustui savolaiseen ruokakulttuuriin. Tähän saimme innoituksen karonkkajuhlasta vanhana akateemisena perinteenä sekä kahvilan sijainnista Kuopion korttelimuseon alueella.
Työmme oli toiminnallinen opinnäytetyö. Sen teoriaosa koostui juhlatilaisuuksista, menusuunnittelusta sekä markkinoinnin
teoriasta. Käytännön osassa kuvattiin menujen suunnittelua sekä niiden testaamista käytännössä. Lisäksi kuvattiin esitteen tekemisprosessia.
Opinnäytetyön tuloksena syntyi kaksi eri tilausmenua. Toisen menun pääraaka-aineena oli karitsa ja toisen kuha.
Menujen ruokia testattiin käytännössä toisen tekijän kotona. Kokkauspäivän perusteella voitiin todeta, että molempien
menujen toteutus onnistuisi Wanhassa Caféssa.
Esite toteutettiin ilmaisella Scribus-julkaisuohjelmalla. Ohjelma mahdollisti esitteen tallentamisen PDF-muodossa.
Wanhalle Cafélle annettiin mahdollisuus valita lopullinen esite kahdesta vaihtoehdosta.
saada etenkin juhlapalveluilleen enemmän näkyvyyttä. Tarvetta esitteelle lisäsi mahdollisuus saada esitteen linkki
Itä-Suomen yliopiston Internet-sivuille. Yliopistosta tohtoriksi väitelleet ovat kahvilan potentiaalisia asiakkaita, kun he valitsevat juhlapaikkaa karonkalle. Lisäksi työmme tavoitteena oli laatia tilausmenu kahvilan käyttöön. Menu perustui savolaiseen ruokakulttuuriin. Tähän saimme innoituksen karonkkajuhlasta vanhana akateemisena perinteenä sekä kahvilan sijainnista Kuopion korttelimuseon alueella.
Työmme oli toiminnallinen opinnäytetyö. Sen teoriaosa koostui juhlatilaisuuksista, menusuunnittelusta sekä markkinoinnin
teoriasta. Käytännön osassa kuvattiin menujen suunnittelua sekä niiden testaamista käytännössä. Lisäksi kuvattiin esitteen tekemisprosessia.
Opinnäytetyön tuloksena syntyi kaksi eri tilausmenua. Toisen menun pääraaka-aineena oli karitsa ja toisen kuha.
Menujen ruokia testattiin käytännössä toisen tekijän kotona. Kokkauspäivän perusteella voitiin todeta, että molempien
menujen toteutus onnistuisi Wanhassa Caféssa.
Esite toteutettiin ilmaisella Scribus-julkaisuohjelmalla. Ohjelma mahdollisti esitteen tallentamisen PDF-muodossa.
Wanhalle Cafélle annettiin mahdollisuus valita lopullinen esite kahdesta vaihtoehdosta.