Developing Biofuel Production from Food Industry Wastes in the Rural Area of Kenya.
Turpeinen, Teijo (2016)
Turpeinen, Teijo
Savonia-ammattikorkeakoulu
2016
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201602172349
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201602172349
Tiivistelmä
Tiivistelmä
Tässä opinnäytetyössä selvitetään biodieselin tuotannossa tarvittavan etanolin tuotantomahdollisuutta erilaisista paikallisen ruokateollisuuden jätteistä, sokeripitoisista hedelmistä, marjoista ja hedelmämehuista.
Etanoli on tarkoitus tuottaa käymisprosessilla hiivan avulla. Sopivassa hapettomassa tilassa hiiva pilkkoo hedelmissä olevan sokerin hiilidioksidiksi ja etanoliksi. Käymisprosessin jälkeen kiinteät osat erotetaan nesteestä. Erottelun jälkeen etanoli tislataan vedestä ja muusta aineesta, tarvittavaan etanolipitoisuuteen asti. Tislauksen ja väkevöinnin jälkeen etanolia voidaan käyttää biodieselin tuotantoon tai ajoneuvojen polttoaineena.
Työn tavoitteena on selvittää onko etanolin tuotanto mahdollista.
Tulokset: etanolin tuotanto on mahdollista.
Tässä opinnäytetyössä määritetään myös erilaisten kiinteiden polttoaineiden ominaisuuksia, kuten savukaasupitoisuuden, tuhkapitoisuuden, kalorimetrisen lämpöarvon, tehollisen lämpöarvon saapumistilassa ja kosteuden. Polttoaineina ovat hiileksi muutettu croton-pähkinän kuori, briketiksi puristettu croton-pähkinän kuori, Keniasta löytyvä yleinen polttopuu, Keniasta löytyvä yleinen puuhiili.
Työn tavoitteena on selvittää ovatko Croton brigetti ja Croton hiili turvallisempia polttoaineita kuin tyypilliset polttoaineet.
Tulokset: Puuhilellä on parempi tehollinen lämpöarvo saapumistilassa kuin Croton hiilellä, mutta Croton hiili tuottaa vähemmän vaarallista savukaasua kuin puuhiili. Croton brigetin ja polttopuun ominaisuudet ovat melkein identtiset.
Tässä opinnäytetyössä selvitetään biodieselin tuotannossa tarvittavan etanolin tuotantomahdollisuutta erilaisista paikallisen ruokateollisuuden jätteistä, sokeripitoisista hedelmistä, marjoista ja hedelmämehuista.
Etanoli on tarkoitus tuottaa käymisprosessilla hiivan avulla. Sopivassa hapettomassa tilassa hiiva pilkkoo hedelmissä olevan sokerin hiilidioksidiksi ja etanoliksi. Käymisprosessin jälkeen kiinteät osat erotetaan nesteestä. Erottelun jälkeen etanoli tislataan vedestä ja muusta aineesta, tarvittavaan etanolipitoisuuteen asti. Tislauksen ja väkevöinnin jälkeen etanolia voidaan käyttää biodieselin tuotantoon tai ajoneuvojen polttoaineena.
Työn tavoitteena on selvittää onko etanolin tuotanto mahdollista.
Tulokset: etanolin tuotanto on mahdollista.
Tässä opinnäytetyössä määritetään myös erilaisten kiinteiden polttoaineiden ominaisuuksia, kuten savukaasupitoisuuden, tuhkapitoisuuden, kalorimetrisen lämpöarvon, tehollisen lämpöarvon saapumistilassa ja kosteuden. Polttoaineina ovat hiileksi muutettu croton-pähkinän kuori, briketiksi puristettu croton-pähkinän kuori, Keniasta löytyvä yleinen polttopuu, Keniasta löytyvä yleinen puuhiili.
Työn tavoitteena on selvittää ovatko Croton brigetti ja Croton hiili turvallisempia polttoaineita kuin tyypilliset polttoaineet.
Tulokset: Puuhilellä on parempi tehollinen lämpöarvo saapumistilassa kuin Croton hiilellä, mutta Croton hiili tuottaa vähemmän vaarallista savukaasua kuin puuhiili. Croton brigetin ja polttopuun ominaisuudet ovat melkein identtiset.