Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Metropolia Ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Metropolia Ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt
  • Näytä viite

Uuden valmisruokakypsytysprosessin optimointi

Seppä, Hannu (2010)

Avaa tiedosto
Uuden valmisruokakypsytysprosessin optimointi.pdf (843.1Kt)
Lataukset: 


Seppä, Hannu
Metropolia Ammattikorkeakoulu
2010
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201003085504
Tiivistelmä
Työ suoritettiin suomalaisessa elintarvikeyrityksessä, jossa tutkittiin uutta valmisruokalinjaa. Uuden linjan etuina ovat prosessin nopeus sekä tuotteen parempi laatu: rakenne, vitamiinit ja väri säilyvät paremmin tavalliseen kypsytysprosessiin verrattuna. Uusi valmistuslinja aloitti toiminnan yrityksessä vuoden 2007 elokuussa, eikä kunnollista mittausdataa ollut vielä saatavilla, vain valmistajan antamat suositukset. Työn tavoitteena oli optimoida kypsytysaikaa tuotekohtaisesti, minkä avulla tuotantokapasiteettia saataisiin parannettua.

Työ suoritettiin ajamalla tuotteisiin laitettuja lämpötilaa mittaavia antureita prosessin läpi ja laskemalla lämpökertymästä pastörointiarvot. Yhteensä eri tuotteita oli 13, joista osa tuli tuotantoon vasta aivan työn loppuvaiheessa. Työn edetessä saaduista mittaustuloksista saatiin eri tuotteille annettua omat uuniaikansa pastörointiarvon perusteella.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste