Laadunvalvonta keittiösuunnittelussa
Halonen, Viivi (2016)
Halonen, Viivi
Oulun ammattikorkeakoulu
2016
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201605127551
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201605127551
Tiivistelmä
Keittiöiden suunnittelussa ja toteutuksessa tulee ottaa keittiön erityispiirteet huomioon, sillä jokainen keittiö on yksilöllinen. Suunnittelussa tulee huomioida ulkonäön lisäksi erityisesti keittiön toimivuus sekä tekniset ratkaisut. Ongelmia keittiön suunnitteluun voivat luoda esimerkiksi esteettömyys- ja ekologisuusvaatimukset sekä keittiön mitoitus. Suunnitteluvaiheessa täytyy varmistaa, että keittiössä liikkuminen on vaivatonta ja keittiöstä päästään siirtymään esteettömästi muihin huoneisiin.
Opinnäytetyön tavoitteena oli koota yhteen laadunvalvonnan keinoja keittiösuunnittelun eri osa-alueilla. Lisäksi selvitettiin, miten laatustandardeja ja laatukäsikirjaa voidaan käyttää hyväksi laadunvalvonnassa.
Työssä käytiin läpi keittiön suunnitteluun, tuotantoon ja asentamiseen liittyviä yleisimpiä ongelmia ja keinoja, miten näiltä ongelmilta vältyttäisiin. Lisäksi tutustuttiin tarkemmin asiakastyytyväisyyteen, asiakastyytyväisyysjohtamiseen sekä mahdollisiin laatuvirheisiin ja niiden seurauksiin. Opinnäytetyössä todettiin, että ammattitaitoinen suunnittelu ja huolellinen toteutus takaavat laadukkaan lopputuloksen ilman laatuvirheitä.
Opinnäytetyössä saatiin laadittua tiivis ja selkeä ohjeistus laadunvarmistukseen keittiön suunnittelussa. Ohjeistuksen avulla voidaan taata toimiva ja laadukas lopputulos ja sitä voidaan hyödyntää myöhemmin keittiöitä suunniteltaessa ja toteutettaessa.
Opinnäytetyön tavoitteena oli koota yhteen laadunvalvonnan keinoja keittiösuunnittelun eri osa-alueilla. Lisäksi selvitettiin, miten laatustandardeja ja laatukäsikirjaa voidaan käyttää hyväksi laadunvalvonnassa.
Työssä käytiin läpi keittiön suunnitteluun, tuotantoon ja asentamiseen liittyviä yleisimpiä ongelmia ja keinoja, miten näiltä ongelmilta vältyttäisiin. Lisäksi tutustuttiin tarkemmin asiakastyytyväisyyteen, asiakastyytyväisyysjohtamiseen sekä mahdollisiin laatuvirheisiin ja niiden seurauksiin. Opinnäytetyössä todettiin, että ammattitaitoinen suunnittelu ja huolellinen toteutus takaavat laadukkaan lopputuloksen ilman laatuvirheitä.
Opinnäytetyössä saatiin laadittua tiivis ja selkeä ohjeistus laadunvarmistukseen keittiön suunnittelussa. Ohjeistuksen avulla voidaan taata toimiva ja laadukas lopputulos ja sitä voidaan hyödyntää myöhemmin keittiöitä suunniteltaessa ja toteutettaessa.