Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Savonia-ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Savonia-ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Liiketoimintamalli, Ravintola Ehta

Vornanen, Tanja (2016)

 
Avaa tiedosto
Vornanen_Tanja.pdf (1.075Mt)
Lataukset: 


Vornanen, Tanja
Savonia-ammattikorkeakoulu
2016
All rights reserved
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2016062013216
Tiivistelmä
Liiketoimintamallin luominen on eräänlaista tarinan kertomista, missä strategian mukaiset tavoitteet muunnetaan käytännön toimintojen kautta selkeiksi ja yksinkertaisiksi liiketoimintamallin osa-alueiden tavoitteiksi.

Tämä opinnäytetyö toteutettiin kehittämistyönä Osuuskauppa PeeÄssälle, ja sen tavoitteena oli luoda liiketoimintamalli ravintola Ehtalle. Työn tietoperustaan kuuluu liiketoimintamallin määrittely, ravintola Ehtan sekä Osuuskauppa PeeÄssän liikeidean, strategian sekä arvojen määrittely. Työn teoriapohjana käytettiin liiketoimintakirjallisuutta, S-ryhmän sekä Osuuskauppa PeeÄssän sisäisiä materiaaleja sekä ajankohtaisia majoitus- ja ravitsemisalan artikkeleita.

Ravintola Ehta perustettiin maaliskuussa 2014 Original Sokos Hotel Puijonsarven yhteyteen. Aiemmin samalla liikepaikalla toimi ravintola Memphis. Memphiksen ketjuohjauksen loppumisen myötä Osuuskauppa PeeÄssä halusi jatkaa liiketoimintaa samalla paikalla uuden konseptin myötä. Uudesta konseptista haluttiin tehdä uniikki ravintola, joka vastaisi ketjuravintolaa paremmin asiakkaiden toiveisiin ja yrityksen omaan strategiaan.

Opinnäytetyö on käytännönläheinen kehittämistyö, josta on hyötyä toimeksiantajalle. Kehittämistyö toteutettiin laadullisena tutkimuksena, jossa lähestymistavaksi valittiin konstruktiivinen tutkimus. Kehittämistyön tuloksena toteutettiin konkreettinen tuotos eli liiketoimintamalli. Kehittämistyön aineistonkeruumenetelmänä käytettiin havainnointia ja lisäksi aineistona toimi Ehtan kehitysprosessin ajalta kerättyjä palaverimuistioita, pöytäkirjoja sekä dokumentteja. Aineistoa analysoitiin laadullisen tutkimuksen menetelmillä, kuten sisällönanalyysin avulla. Työkaluna liiketoimintamallia työstettäessä käytettiin Business Model Canvasia. Canvas täytettiin kaksi kertaa kehittämistyön tekemisen aikana. Ensimmäisen kerran canvas täytettiin syksyllä 2014, toisen kerran keväällä 2015 ja viimeinen yhteenveto näiden pohjalta tehtiin syksyllä 2015. Canvakset täytettiin Original Sokos Hotel Puijonsarven johtoryhmän kesken.

Kehittämistyön tuloksena syntyi liiketoimintamalli ravintola Ehtalle. Liiketoimintamallin olemassaolo on tärkeää ravintolan toiminnan kehittämisen kannalta. Liiketoimintamallia voidaan hyödyntää ravintola Ehtan lisäksi myös muiden Osuuskauppa PeeÄssän yksiköiden toiminnan kehittämisessä.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste