• Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Savonia-ammattikorkeakoulu
  • Hotelli- ja ravintola-ala
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Savonia-ammattikorkeakoulu
  • Hotelli- ja ravintola-ala
  • Näytä viite

Alkoholipolitiikka ja ravintola-ala

Turunen, Samu (2016)

 
 
Tweet Tiedostoon pääsyä rajoitettu
 
Tiedostoon pääsyä rajoitettu
Avaa tiedosto
Opinnaytetyo - Alkoholipolitiikka ja ravintola-ala.pdf (384.5Kt)
Lataukset: 


Turunen, Samu
Savonia-ammattikorkeakoulu
2016
All rights reserved
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
http://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2016122121414
Tiivistelmä
Suomalainen alkoholipolitiikka on käsitteenä varsin nuori ja alkoholiin on suhtauduttu Suomessa eri tavoin vuosikymmenestä riippuen. Pääsääntöisesti maamme alkoholipolitiikalle on kuitenkin ollut ominaista alkoholin tiukahko sääntely ja siihen liittyvät rajoitukset, jotka ovat luoneet paineita ravintola-alan yrittäjille ja jopa ongelmia Suomen ravintolaelinkeinon kehitykselle. Haasteista huolimatta suomalainen ravintolaelinkeino ei ole kuitenkaan hävinnyt, vaan kokenut muodonmuutoksen useita kertoja ja kehittynyt niiden myötä sellaiseksi, kuin sen tänä päivänä tunnemme.

Tämä opinnäytetyö on tutkimuksellinen opinnäytetyö ja sen tavoitteena on tarkastella maamme alkoholipolitiikkaa sen alkuajoista nykypäivään ja selvittää, miten alkoholipoliittiset muutokset ovat vaikuttaneet pääasiassa ravintola-alaan kuluneen vuosisadan aikana sekä miten nykyinen alkoholilainsäädäntömme vaikuttaa ravintolaelinkeinomme toimintaan tänä päivänä.

Opinnäytetyön alkuosa käsittelee Suomen alkoholipoliittista historiaa ja sen merkittävimpiä muutoksia eri ajanjaksoina. Tämän lisäksi selvitetään, miten nämä muutokset ovat vaikuttaneet suomalaisen ravintolakulttuurin kehitykseen menneinä vuosikymmeninä. Työn empiriaosa käsittelee nykypäivän alkoholilainsäädäntöä Suomessa sekä sen vaikutuksia ravintola-alaan ja sen sidosryhmiin. Alkoholipolitiikan vaikutuksia ravintolaelinkeinoon selvitetään asiantuntijahaastattelujen avulla, joista saatu informaation analysoidaan. Lopuksi analysoidun aineiston pohjalta tehdään johtopäätökset.
 
Kokoelmat
  • Hotelli- ja ravintola-ala
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus