Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Savonia-ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Savonia-ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Kuntosaliharrastajien mielikuvia superfoodeista

Isoniemi, Sanni (2017)

Avaa tiedosto
Isoniemi_Sanni.pdf (345.3Kt)
Lataukset: 


Isoniemi, Sanni
Savonia-ammattikorkeakoulu
2017
All rights reserved
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2017052910711
Tiivistelmä
Tutkimukseni tavoitteena oli selvittää kuntosaliharrastajien mielikuvia superfood-ruokatrendistä. Erityisesti halusin selvittää, kuinka tunnettu superfood on käsitteenä, minkälaisia ruokia ja raaka-aineita superfoodin käsitteeseen liitetään, ja pidetäänkö superfoodin käsitettä positiivisena vai negatiivisena. Opinnäytetyöni toimeksiantajana on fysikaalinen hoitolaitos Vaalan Fysioterapia, jonka kuntosalin asiakkaille tutkimus toteutettiin.

Tutkimusta ja sen tuloksia tukee opinnäytetyön teoriaosuus, jossa käsitellään superfoodin käsitettä, superfoodeja yleisesti, muutamien eri superfoodien ravintoainesisältöjä sekä todettuja terveysvaikutuksia sekä sivutaan median vaikutusta superfoodiin ja superfoodin markkinoinnillista ja lainsäädännöllistä näkökulmaa. Lisäksi teoriaosuudessa käsitellään mielikuvaa käsitteenä, mielikuvan muodostumista ja vaikutusta ihmisen toimintaan sekä mielikuvien tutkimista.

Tutkimus toteutettiin maaliskuussa 2017 paperisena survey-kyselylomakkeena, joka sisälsi sekä kvalitatiivisia että kvantitatiivisia kysymyksiä. Kyselyyn sai vastata kaikki Vaalan Fysioterapian kuntosalin asiakkaat. Vastauksien keräämiseen oli varattu aikaa kolme viikkoa. Vastauksia kyselyyn tuli hieman odotettua vähemmän, 24 kappaletta.

Tutkimuksen tulosten mukaan superfoodiin suhtaudutaan pääosin positiivisesti. Se on käsitteenä tuttu enemmistölle (83 %) vastaajista, ja lähes kaikki vastaajat mainitsevat käyttävänsä jotain superfoodeja itse. Ristiriitaa tuloksiin tuo kuitenkin se, että monet vastaajien mainitsemista superfoodeista eivät täytä superfoodin määritelmää. Vastauksien perusteella eniten superfoodina pidetty yksittäinen raaka-aine on mustikka. Muutkin marjat, sekä kotimaiset että ulkomaiset superfoodina markkinoitavat marjat, ovat monen mielestä superfoodeina pidettäviä raaka-aineita. Enemmistö vastaajista (72 %) kokee, että suomalainen perusruoka voi olla superfoodia, ja 83 % vastaajista uskoo, että superfoodien syömisestä on ihmiselle hyötyä. Myös superfoodin termiä pidetään enemmän hyödyllisenä kuin turhana markkinointiterminä.

Tutkimustulos toi hyvin ilmi vastaajien päällimmäiset mielikuvat superfood-ruokatrendistä. Opinnäytetyöni toimeksiantaja saa tutkimustuloksista tärkeää tietoa asiakkaistaan, ja lisäksi superfoodeja myyvät yritykset voivat hyödyntää tutkimustulosta tuotekehityksessään ja tuotteidensa markkinoinnissa.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste