Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Työntekijän käsikirjan laatiminen ravintola Iguanalle

Bergdahl, Ida (2017)

 
Avaa tiedosto
Bergdahl_Ida.pdf (491.6Kt)
Lataukset: 


Bergdahl, Ida
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
2017
All rights reserved
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2017052810627
Tiivistelmä
Opinnäytetyön tavoitteena oli tehdä ravintola Iguanalle, selkeä ja toimiva työntekijän käsikir-ja. Käsikirja toimii perehdytyksen apuvälineenä sekä työskentelyn tukena vanhemmille työn-tekijöille.

Ravintola Iguana on yksityinen ravintolayritys, johon kuuluu kaksi ravintolaa, Iguana Man-nerheimintie ja Iguana Keskuskatu. Työntekijöitä molemmissa ravintoloissa on yhteensä noin 30.

Tietoperustassa käsitellään asiakaspalvelua; mistä se koostuu ja miten se vaikuttaa asiak-kaaseen sekä sitä millaisia mahdollisia haasteita asiakaspalvelu luo työntekijälle. Tämän jälkeen käsitellään uuden työntekijän perehdyttämistä sekä erilaisia tapoja toteuttaa pereh-dyttäminen sekä sitä, millaiset tekijät ovat perehdyttämisen kompastuskiviä. Perehdyttämi-seen liittyy henkilöstöjohtamisen osalta osaamisen johtaminen sekä työhön opastamista. Tärkeänä osana ravintolassa työskentelyä ovat säädökset joista käsitellään alkoholilainsää-däntöä, elintarvikelakia sekä työturvallisuutta.

Työntekijän käsikirja toteutettiin omien työskentelykokemuksien perusteella sekä hyödyntä-mällä vanhaa käsikirjaa runkona. Loppuvaiheessa käsikirja luetutettiin kahdella vuoropäälli-köllä, joiden antaman palautteen avulla käsikirja hiottiin valmiiksi.

Työntekijän käsikirja on tarkoitettu jokaiselle Iguanassa työskentelevälle henkilölle, niin uusil-le kuin vanhoille työntekijöille. Käsikirjasta löytyy ohjeet, kuinka työskentely ravintolassa ta-pahtuu sekä tuotetietoutta.
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste