dc.contributor.author | Bergdahl, Ida | - |
dc.date.accessioned | 2017-05-29T09:38:38Z | |
dc.date.available | 2017-05-29T09:38:38Z | |
dc.date.issued | 2017 | - |
dc.identifier.uri | URN:NBN:fi:amk-2017052810627 | - |
dc.identifier.uri | http://www.theseus.fi/handle/10024/129591 | |
dc.description.abstract | Opinnäytetyön tavoitteena oli tehdä ravintola Iguanalle, selkeä ja toimiva työntekijän käsikir-ja. Käsikirja toimii perehdytyksen apuvälineenä sekä työskentelyn tukena vanhemmille työn-tekijöille.
Ravintola Iguana on yksityinen ravintolayritys, johon kuuluu kaksi ravintolaa, Iguana Man-nerheimintie ja Iguana Keskuskatu. Työntekijöitä molemmissa ravintoloissa on yhteensä noin 30.
Tietoperustassa käsitellään asiakaspalvelua; mistä se koostuu ja miten se vaikuttaa asiak-kaaseen sekä sitä millaisia mahdollisia haasteita asiakaspalvelu luo työntekijälle. Tämän jälkeen käsitellään uuden työntekijän perehdyttämistä sekä erilaisia tapoja toteuttaa pereh-dyttäminen sekä sitä, millaiset tekijät ovat perehdyttämisen kompastuskiviä. Perehdyttämi-seen liittyy henkilöstöjohtamisen osalta osaamisen johtaminen sekä työhön opastamista. Tärkeänä osana ravintolassa työskentelyä ovat säädökset joista käsitellään alkoholilainsää-däntöä, elintarvikelakia sekä työturvallisuutta.
Työntekijän käsikirja toteutettiin omien työskentelykokemuksien perusteella sekä hyödyntä-mällä vanhaa käsikirjaa runkona. Loppuvaiheessa käsikirja luetutettiin kahdella vuoropäälli-köllä, joiden antaman palautteen avulla käsikirja hiottiin valmiiksi.
Työntekijän käsikirja on tarkoitettu jokaiselle Iguanassa työskentelevälle henkilölle, niin uusil-le kuin vanhoille työntekijöille. Käsikirjasta löytyy ohjeet, kuinka työskentely ravintolassa ta-pahtuu sekä tuotetietoutta. | fi |
dc.language.iso | fin | - |
dc.publisher | Haaga-Helia ammattikorkeakoulu | - |
dc.rights | All rights reserved | - |
dc.title | Työntekijän käsikirjan laatiminen ravintola Iguanalle | fi |
dc.type.ontasot | fi=AMK-opinnäytetyö|sv=YH-examensarbete|en=Bachelor's thesis| | |
dc.identifier.dscollection | 10024/439 | - |
dc.organization | Haaga-Helia ammattikorkeakoulu | - |
dc.contributor.organization | Haaga-Helia ammattikorkeakoulu | - |
dc.subject.keyword | Asiakaspalvelu | - |
dc.subject.keyword | palvelu | - |
dc.subject.keyword | palvelun laatu | - |
dc.subject.keyword | perehdytys | - |
dc.subject.keyword | käsikirja | - |
dc.subject.degreeprogram | fi=Majoitus- ja ravitsemisala|sv=Inkvarterings- och kosthållsbranschen|en=Hotel and Restaurant| | - |
dc.subject.discipline | Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutusohjelma | - |