Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Savonia-ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Savonia-ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Sata vuotta suomalaista ruokakulttuuria : case : Suomi 100-juhlamenun suunnittelu Savonia-ammattikorkeakoululle

Heiska, Antti (2017)

Avaa tiedosto
Heiska_Antti.pdf (1.426Mt)
Lataukset: 


Heiska, Antti
Savonia-ammattikorkeakoulu
2017
All rights reserved
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2017120119286
Tiivistelmä
Toiminnallisen opinnäytetyöni tarkoituksena oli suunnitella ja kehittää Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi Suomi100-juhlamenu Savonia-ammattikorkeakoululle toteutettavaksi kahdessa eri tilaisuudessa. Ensimmäinen tilai-suus järjestettiin 26.10.2017 sotaveteraanien kunniaksi ja toinen 3.11.2017 Pohjois-Savon Paistinkääntäjät Ry:n jäsenille. Molempien illallistilaisuuksien käytännön toteutuksista vastasivat toisen vuosikurssin ravitsemisalan resto-nomiopiskelijat.

Opinnäytetyön teoriaosuudessa käsittelin Suomen ruokakulttuuria ja sen kehitystä viimeisen sadan vuoden ajalta. Vaikka ihmiset yleensä ajattelevat, että Suomessa ei ole etnistä ruokaperinnettä, on Suomella ollut yllättävän rikas ja vaiheikas ruokakulttuuri, mikä on kehittynyt huimasti sadan vuoden aikana. Käsittelin työssäni yleisesti Suomen ruokakulttuurin historian eri vaiheita ja poimin jokaisesta aikakaudesta tärkeimmät tapahtumat ja vaiheet, mitkä ovat vaikuttaneet suomalaiseen ruokaperinteeseen. Lisäksi kerroin tuotekehityksestä ja ruokalistasuunnittelusta ja kävin läpi niiden eri vaiheita.

Työn toiminnallinen osuus käsitti Suomi 100- juhlamenun suunnittelun sekä testauksen. Menun suunnittelun tavoit-teita olivat suomalaisen ruokaperinteen ilmentyminen, suomalaiset raaka-aineet, mahdollisimman lähellä tuotetut raaka-aineet, luonnonantimien käyttö sekä menun valmistamisen helppo toteuttaminen. Tärkeimpiä käytännön tuo-toksia ovat ruokaohjeet ja annoskortit mitkä luovutin Savonia-ammattikorkeakoulun käyttöön tekijänoikeuksien kera.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste