Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Metropolia Ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Metropolia Ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt
  • Näytä viite

Elintarviketurvallisuuden hallintajärjestelmän luominen

Östman, Anna (2018)

 
Avaa tiedosto
ostman_anna.pdf (286.2Kt)
Lataukset: 


Östman, Anna
Metropolia Ammattikorkeakoulu
2018
All rights reserved
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2018060512614
Tiivistelmä
Insinöörityön tarkoituksena oli luoda elintarviketurvallisuuden hallintajärjestelmä Härmän SnackPoint Oy:lle ISO 22000 -standardin vaatimusten mukaisesti. SnackPoint on elintarvikealan yritys, joka valmistaa erilaisia salaatteja, leipätuotteita sekä lämminruokia palvelutiskeihin. Työn tekemisessä tuli ottaa huomioon, että suurin osa tuotteista, joita yritys valmistaa, on helposti pilaantuvia.

Elintarviketurvallisuuden hallintajärjestelmä luotiin omavalvonnan ja laatukäsikirjan ympärille. Yrityksellä oli käytössään toimiva omavalvontajärjestelmä, jota kuitenkin päivitettiin standardin vaatimin tavoin. Laatukäsikirja luotiin alusta lähtien kokonaan, sillä sellaista ei yrityksellä ollut aikaisemmin käytössään. Runsaan dokumentaation avulla saatiin yritykselle luotua toimiva elintarviketurvallisuuden hallintajärjestelmä. Dokumentoinnin apuna toimi ajatus siitä, että mitä ei ole dokumentoitu, ei ole myöskään tehty.

Henkilöstölle tehtiin laatu- ja turvallisuusopas, jonka tarkoituksena oli lisätä ymmärrystä laadukkaiden ja turvallisten elintarvikkeiden valmistuksesta. Laatu- ja turvallisuusoppaan avulla henkilöstöä opastettiin hallintajärjestelmän käytäntöihin.

Sisäinen auditointi suoritettiin marraskuussa 2017. Sen avulla päästiin kohdentamaan vielä tarkennusta vaativat prosessivaiheet.

Itse sertifiointi tapahtui tammikuussa 2018. Sertifioinnin suoritti ulkoiset auditoijat sertifiointilaitokselta. Sertifikaatin saavuttamiseksi tarvittiin kaksi ulkoista auditointikertaa, sillä ensimmäisellä kerralla ei ollut otettu kaikkea tarvittavaa huomioon. ISO 22000 -sertifikaattimerkki löytyy yrityksen Internet-sivuilta.

Työn tavoitteena oli saada sertifioitua järjestelmä, mikä täyttyi. Sertifikaatin tarkoituksena oli lisätä asiakkaiden luottamusta yritykseen ja sen tuotteisiin, mutta lisätä myös henkilöstön tietoisuutta elintarvikkeiden turvallisuuteen vaikuttavista asioista sekä kehittää yrityksen toimintaa.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste