Ravintolan esimiehen työnkuva ja haasteet
Keränen, Meeri (2018)
Keränen, Meeri
Savonia-ammattikorkeakoulu
2018
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2018061013343
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2018061013343
Tiivistelmä
Tiivistelmä
Esimies työn haastavuus ja tärkeys lisääntyvät ravintola-alalla jatkuvasti. Tarve pätevistä esimiehistä on jatkuva. Jokainen alalla työskentelevä tietää, mitä ominaisuuksia toivoisi esimieheltä löytyvän. Näitä ovat esimerkiksi joustavuus, palautteen anto, rehellisyys ja tasa-arvoisuus. On myös huomioitava se, että esimiestyö ei ole aina helppoa, eikä kaikista ole siihen. Työ vaatii esimerkiksi erilaisten ihmisten ymmärtämistä, kuuntelemista, tasa-arvoisuutta ja pelisilmää.
Tämän opinnäytetyön tarkoitus on perehtyä esimiestyöhön tarkemmin ja saada laaja ymmärrys siitä, mitä kaikkea esimiehen täytyy nykypäivänä olla ja osata. Opinnäytetyö koostuu teoria- ja tutkimusosiosta. Teoria osuudessa käyn läpi miten ravintola-ala on ensinnäkin muuttunut, kuinka esimiestyö on muuttunut ja mitä esimiehen tehtäviin kuuluu nykypäivänä. Esimies työssä olennaista on myös työporukan ohjaaminen, mikä on otettu huomioon tekstissä.
Tutkimusosuus pohjautuu haastattelu-osioon, jossa kuopiolaiset ravintolan vuoropäälliköt (5kpl) kävivät kanssani noin 35 minuutin haastattelun. Haastattelu tallennettiin ääninauhurilla. Kvalitatiiviinen, eli laadullinen tutkimus.
Itsensä haastaminen ja intohimo esimiestyötä kohtaan ovat pakollisia, sillä ilman niitä esimiestyö voi osoittautua haastavaksi. Esimiestyö vaatii hyvää itsetuntemusta, sillä vain silloin kehittyminen voi olla mahdollista. Omien vahvuuksien ja heikkouksien tiedostaminen vievät heti esimiestyössä eteenpäin. Itsensä ja esimiestaitojen kehittämisestä hyötyy niin esimies, kuin myös työtiimi.
Esimies työn haastavuus ja tärkeys lisääntyvät ravintola-alalla jatkuvasti. Tarve pätevistä esimiehistä on jatkuva. Jokainen alalla työskentelevä tietää, mitä ominaisuuksia toivoisi esimieheltä löytyvän. Näitä ovat esimerkiksi joustavuus, palautteen anto, rehellisyys ja tasa-arvoisuus. On myös huomioitava se, että esimiestyö ei ole aina helppoa, eikä kaikista ole siihen. Työ vaatii esimerkiksi erilaisten ihmisten ymmärtämistä, kuuntelemista, tasa-arvoisuutta ja pelisilmää.
Tämän opinnäytetyön tarkoitus on perehtyä esimiestyöhön tarkemmin ja saada laaja ymmärrys siitä, mitä kaikkea esimiehen täytyy nykypäivänä olla ja osata. Opinnäytetyö koostuu teoria- ja tutkimusosiosta. Teoria osuudessa käyn läpi miten ravintola-ala on ensinnäkin muuttunut, kuinka esimiestyö on muuttunut ja mitä esimiehen tehtäviin kuuluu nykypäivänä. Esimies työssä olennaista on myös työporukan ohjaaminen, mikä on otettu huomioon tekstissä.
Tutkimusosuus pohjautuu haastattelu-osioon, jossa kuopiolaiset ravintolan vuoropäälliköt (5kpl) kävivät kanssani noin 35 minuutin haastattelun. Haastattelu tallennettiin ääninauhurilla. Kvalitatiiviinen, eli laadullinen tutkimus.
Itsensä haastaminen ja intohimo esimiestyötä kohtaan ovat pakollisia, sillä ilman niitä esimiestyö voi osoittautua haastavaksi. Esimiestyö vaatii hyvää itsetuntemusta, sillä vain silloin kehittyminen voi olla mahdollista. Omien vahvuuksien ja heikkouksien tiedostaminen vievät heti esimiestyössä eteenpäin. Itsensä ja esimiestaitojen kehittämisestä hyötyy niin esimies, kuin myös työtiimi.