Näytä suppeat kuvailutiedot

Lähiruokaa ammattikeittiöön : Case: Muuramen kunnan ruokapalvelut

Ruotsalainen, Virpi (2018)

dc.contributor.authorRuotsalainen, Virpi
dc.date.accessioned2018-10-09T09:02:47Z
dc.date.available2018-10-09T09:02:47Z
dc.date.issued2018
dc.identifier.uriURN:NBN:fi:amk-2018100215579
dc.identifier.urihttp://www.theseus.fi/handle/10024/153161
dc.description.abstractOpinnäytetyön tarkoituksena oli selvittää, kuinka lähiruokaa voitaisiin hyödyntää entistä enemmän Muuramen kunnan ruokapalvelujen hankinnoissa. Tutkimuksen avulla pyrittiin havaitsemaan lähiruokahankintoja mahdollistavia tai vaikeuttavia seikkoja ja löytämään viestintään ja yhteistyön parantamiseen liittyviä kehitysehdotuksia toimeksiantajalle, KeskiSuomen ruokaketjun koordinaatio -yhteistyöhankkeelle. Opinnäytetyön tutkimusote oli kvalitatiivinen. Tutkimusaineisto kerättiin yksilöhaastatteluilla keväällä 2018. Tutkimusta varten haastateltiin henkilöitä hankintayksiköstä ja kuudesta lähiruokaa toimittavasta yrityksestä. Haastattelut toteutettiin puolistrukturoituina haastatteluina. Tutkimusaineisto analysoitiin teemoittelemalla ja tyypittelemällä sekä vertaamalla työn teoreettiseen viitekehykseen ja muihin tutkimuksiin. Tutkimustuloksista selvisi, että hankintayksikön halukkuus ja arvot ovat merkittävimpiä lähiruoan hankintaa mahdollistavia tekijöitä. Lisäksi lähiruoan turvallisuus, ekologisuus ja työllistävyys nousivat voimakkaasti esiin. Tiedon välittymisen riittämättömyys osoittautui huomattavaksi hankintaa vaikeuttavaksi tai estäväksi asiaksi. Tietoa tarvittaisiin niin toisen hankintaosapuolen olemassaolosta kuin yhteistyön mahdollisuuksista ja toimintatavoistakin. Tutkimustulosten ja johtopäätösten pohjalta löydettiin erilaisia kehitysehdotuksia, joiden avulla hankintaosapuolet tai toimeksiantaja voivat parantaa lähiruokahankintoihin liittyvää viestintää ja vuorovaikutusta.fi
dc.language.isofin
dc.publisherJyväskylän ammattikorkeakoulu
dc.rightsAll rights reserved
dc.titleLähiruokaa ammattikeittiöön : Case: Muuramen kunnan ruokapalvelutfi
dc.type.ontasotfi=AMK-opinnäytetyö|sv=YH-examensarbete|en=Bachelor's thesis|
dc.identifier.dscollection10024/379
dc.organizationJyväskylän ammattikorkeakoulu
dc.contributor.organizationJyväskylän ammattikorkeakoulu
dc.subject.keywordLähiruoka
dc.subject.keywordjulkiset hankinnat
dc.subject.keywordammattikeittiöt
dc.subject.keywordyhteistyö
dc.subject.keywordkvalitatiivinen tutkimus
dc.subject.keywordteemahaastattelu
dc.subject.degreeprogramfi=Liiketalous, hallinto ja markkinointi|sv=Företagsekonomi, förvaltning och marknadsföring|en=Business Management, Administration and Marketing|
dc.subject.disciplineLiiketalouden tutkinto-ohjelma


Tiedostot

Thumbnail

Viite kuuluu kokoelmiin:

Näytä suppeat kuvailutiedot